Ovarian & Baarmoeder Kanker Symptomen

Volgens de Mayo Clinic, minder dan 20 procent van eierstokkanker gevallen gediagnosticeerd voordat de kanker is uitgezaaid, terwijl baarmoederkanker doorgaans toch voordat de ziekte zich heeft verspreid. Hoewel de symptomen van eierstokkanker en baarmoederkanker zijn vergelijkbaar met minder ernstige aandoeningen, met aandacht voor de symptomen kan helpen met het krijgen van een vroegere diagnose. Het herkennen van eierstokkanker en baarmoederkanker kunnen vertragingen in de behandeling te voorkomen en verminderen de kans op complicaties en overlijden.

abdominale druk

Consistente abdominale druk, gas en een opgeblazen gevoel dat niet verdwijnt met veranderingen in het dieet of rest zijn symptomen van eierstokkanker.

Zwelling

Symptomen van eierstokkanker veranderingen in het uiterlijk, zoals een toename van de taille zonder overeenkomstig gewichtstoename, en abdominale zwelling omvatten.

ontlading

Een abnormale vaginale afscheiding die geen bloed en verschilt van de typische baarmoederhalsslijm is een symptoom van baarmoederkanker.

menstruele Wijzigingen

Onregelmatige of vertraagde perioden, langere perioden, bloeden tussen periodes en vaginale bloeden na de menopauze zijn symptomen van de eierstokken en baarmoeder kanker.

Pijn

Pijn is een symptoom van eierstokkanker en baarmoederkanker, bijzonder lage rugpijn, lagere bekkenpijn en pijn tijdens geslachtsgemeenschap.

problemen met de spijsvertering

Maag-, Darm problemen, zoals verlies van eetlust, misselijkheid, aanhoudende indigestie en een gevoel van een volle maag zonder dat het eten van een volledige maaltijd zijn symptomen van de eierstokken en baarmoeder kanker.

Constipatie

Volgens de Mayo Clinic, kan groei van tumoren in de eierstokken en de baarmoeder van de darmen en colon comprimeren, waardoor verstopping.