Opties voor ontbrekende tanden

Opties voor ontbrekende tanden


Ontbrekende tanden zijn niets te lachen. Er zijn vele redenen voor ontbrekende tanden, zoals tandvleesontsteking, verwonding of holten. Ongeacht de reden, kan ontbrekende tanden veel emotionele en gezondheidsproblemen, zoals schaamte, spraakproblemen, tanden verschuiven en moeilijkheden kauwen te creëren. Gelukkig hebben mensen niet hoeven te leven met de problemen die het gevolg zijn van ontbrekende tanden. In feite zijn er diverse mogelijkheden om ontbrekende tanden te lossen.

Het vervangen van ontbrekende tanden met een brug

Tandheelkundige bruggen zijn typisch voor het vervangen van één of meer ontbrekende tanden. Bruggen protheses die niet verwijderd. Ze zijn permanent bevestigd op de natuurlijke of geïmplanteerde tanden. Een tandarts snijdt de tanden rond de ontbrekende tand of tanden. Een afdruk of mal is van het gebied voor de brug wordt geconstrueerd. Typisch wordt de brug van goud en porselein. De brug is gecementeerd op de afgeslankte natuurlijke tanden, aangeduid als aanslagen aan beide zijden van de ontbrekende tanden. In ongeveer vier weken kunnen individuen tanden aan de brug hebben. De tanden de kleur van hun natuurlijke tanden.

Met behulp van een partiële prothese

Een gedeeltelijke prothese is ook een optie om ontbrekende tanden te vervangen. De gedeeltelijke prothesen lijken op een volledig kunstgebit die mensen gebruiken wanneer al hun tanden ontbreken. Echter, is het een gedeeltelijke prothese is dat het gewoon vervangt de tanden (in hetzelfde gebied) die ontbreken. In tegenstelling tot een tandbrug, gedeeltelijke prothese is een uitneembare prothese Boven de vaste een. De prothese is gemaakt met behulp van een metalen frame met een vleeskleurige acryl basis die past over het. Bovenop de acrylbasis van de partiële prothese zijn natuurlijke tanden. In sommige gevallen zijn er kronen die passen over elke kant van de natuurlijke tanden --- zoals bij de tandheelkundige bruggen --- dat anker de gedeeltelijke prothesen. Metalen klemmen, die zichtbaar zijn, houdt de partiële prothese op zijn plaats.

Herstel van ontbrekende tanden met een implantaat

Een tandheelkundig implantaat is een andere optie om ontbrekende tanden te vervangen. Het implantaat vereist een operatieve ingreep omdat een tandarts een ongeveer anderhalve centimeter stang van titanium in het kaakbot moet plaatsen. De staven fungeren als de wortels van de vervangende tanden. Zodra het tandheelkundig implantaat fusies met het kaakbeen, de tandarts kronen hecht aan het implantaat, ter vervanging van de ontbrekende tanden. Aangezien kaakchirurgie betrokken herstelt ontbrekende tanden met een tandheelkundig implantaat ongeveer negen maanden in beslag, afhankelijk van de Dental Comfort Zone.