Oplossingen voor Hair Breuk

Oplossingen voor Hair Breuk

Overzicht

Haar bestaat uit een beschermende buitenlaag zogenaamde cuticula, evenals een sponsachtige binnenlaag genoemd cortex. Flexibiliteit haarstreng komt voor een deel van het vochtgehalte van de cortex. Als de cuticula van een streng wordt beschadigd, vocht is verdampt uit de cortex, waardoor het haar broos. Broos haar meer vatbaar is voor splits en breuk. De enige permanente oplossing voor haarbreuk stoppen wordt de zorg voor het haar op een manier die het minst schade aan de nagelriemen veroorzaakt.

Vermijd hitte

Als u momenteel de bestrijding van haar breuk, een van de eerste oplossingen is om warmte styling minimaliseren. Indien mogelijk, vermijd hitte helemaal. Hoge warmte van haardrogers en strijkijzers en krultangen doet incrementele schade aan de cuticula van je haar elke keer dat het wordt gebruikt, chippen weg bij de nagelriem in de tijd. Dit verzwakt de cuticula, waardoor het waarschijnlijker om het haar te breken. Het minimaliseren van het gebruik van warmte voor de styling kan helpen bij het breken van zwakke onderdelen te voorkomen.

Reconstrueren Protein Conditioners

Haarlokken zijn gemaakt van dode haarcellen dat de keratinisatieproces hebben ondergaan. Omdat de strengen dood zijn, is het onmogelijk om permanent de schade te herstellen. U kunt echter gespecialiseerde reconstructie eiwit conditioners gebruiken om tijdelijk te herbouwen haarlokken. Conditioners zijn meestal toegepast met behulp van hoge hitte, die de eiwitten in hen helpt binden aan uw haarlokken, het invullen van eventuele gebroken gebieden op de cuticula. Dit versterkt tijdelijk de lok, het minimaliseren van breuk. Conditioners zijn vooral belangrijk als je je haar te kleuren, want haarverf en bleken de oorzaak van het probleem haar kan zijn.

garneersel

De enige permanente oplossing voor haar breuk is het afsnijden van beschadigd haar. Afhankelijk van hoe zwaar beschadigd je haar is, kan dit een grote kapsel nodig. Als de schade minder ernstig of als je nog niet klaar bent om veel lengte te verliezen, kunt u zich te ontdoen van de schade in kleine stappen in de tijd te krijgen, totdat je haar weer gezond. Probeer trimmen tot 1/2 inch elke vier tot zes weken. Dit zal u toelaten om uw huidige lengte te behouden door het trimmen off ongeveer evenveel oud, beschadigd haar zoals je hebt opgedaan in nieuwe groei.

Protective Care

Hoewel gezond haar heeft grote treksterkte, des te langer het haar is, hoe ouder en kwetsbaarder kan het zijn. Ook, krullend of chemisch behandeld haar is over het algemeen kwetsbaarder dan rechte, onbewerkt haar. Beschermende haarverzorging methoden helpen voorkomen dat het toepassen van onnodige stress op je haar, waardoor schade wordt voorkomen aan de nagelriem. detangle altijd je haar met een grove kam. Verdeel het haar in kleine secties en beginnen aan de onderkant van het haar voorzichtig uitkammen van klitten uit de tips en je omhoog te werken op de hoofdhuid. Gebruik een zachte borstel om de olie te verdelen door het haar, borstelen heel zachtjes en voor een korte periode. Was en staat haar regelmatig met een vochtinbrengende shampoo en conditioner in aanvulling op de toepassing van reguliere eiwit deep-conditioning behandelingen. U kunt overwegen het dragen van beschermende kapsels zoals updos en losse vlechten om je haar te beschermen tegen milieu-omstandigheden dat het kan beschadigen.