Open Fit Vs. Conventionele Bte hoortoestellen

Achter-het-oor en open fit gehoorapparaten bieden elk duidelijke voordelen in het bijstaan ​​van mensen met een gehoorverlies. Achter-het-oor aids versterken van een breed scala van frequenties en hebben ruimte voor extra volume en geheugen controles. Open-fit aids niet nodig oorstukjes, en zijn meer lichtgewicht en esthetisch. Om te beslissen welke hulp het beste is, moeten mensen met gehoorverlies hun besluit over deze en andere factoren te baseren.

overwegingen

Achter-het-oor (AHO) en in de open fit hoortoestellen zijn twee van de vele versterking keuzes voor mensen met gehoorverlies. Mensen die denken dat ze kunnen hebben gehoorverlies dient een oor, neus en keel arts of audioloog te bezoeken voor een hoorzitting screening en de juiste hoortoestel evaluatie en fitting. De beste optie voor de behandeling van gehoorverlies hangt af van diverse factoren, waaronder frequentiebereik en de mate van verlies.

Conventionele achter het oor gehoorapparaten

Achter-het-oor hoorapparaten worden gekenmerkt door een huis achter het oor gedragen, waaruit duidelijk buis aangesloten op een op maat gemaakte oorvorm dat afsluit van de gebruiker gehoorgang. BTE hulpmiddelen worden voorgeschreven voor mensen met een milde tot zeer ernstig gehoorverlies.

BTE voors en tegens

BTE aids werken goed voor een zowel hoge als lage frequentie versterking. De aangepaste oorstukje zorgt voor een hoog volume en minimaliseert feedback; dit maakt conventionele AHO hulpmiddelen ideaal voor mensen met ernstig gehoorverlies. Omdat het lichaam van de steun is groter, er is ruimte voor vele functies, waaronder directionele microfoons, programmeerbaar geheugen knoppen en volumeregeling. De meeste BTE aids hebben ook telecoils, waardoor een hulpmiddel een elektromagnetisch signaal detecteert, waardoor de gebruiker achtergrond ruisvrije luisteren mogelijkheden tijdens het gebruik van de telefoon.

Traditionele BTE hulpmiddelen zijn beter zichtbaar dan open fit modellen. Voor gebruikers die een hoge frequentie verlies, maar een goede lage frequentie hoorzitting kan het oorstukje een gedempte sensatie genaamd occlusie te creëren, waardoor de gebruiker de stem geluid onnatuurlijk luid in zijn of haar hoofd.

Open Fit Hearing Aids

De open fit ontwerp is relatief nieuw, heeft aangeboden aan patiënten sinds 2005. De steun wordt gekenmerkt door een kleine behuizing achter het oor gedragen, gekoppeld aan een dunne, draad- vormige buis. In plaats van een oorstukje, een kleine, generieke tip zit in de gehoorgang.

Open-Fit Voordelen en nadelen

Open-fit hulpmiddelen zijn meer lichtgewicht en minder opvallend visueel dan de standaard AHO modellen. Omdat er geen oorstukje nodig geen occlusie optreedt. Omdat de hulpmiddelen zijn licht en de gehoorgang wordt niet afgesloten, een groot aantal dragers vinden open fit aids comfortabeler.

Deze hulpmiddelen werken het best voor matige verliezen bij hoge frequenties; degenen met verliezen die hoge volumes of laagfrequente versterking nodig zouden meer kunnen profiteren van steunmaatregelen met oorstukjes, om feedback te voorkomen. Hun kleine formaat maakt het vervangen van batterijen of het aanpassen van controles moeilijk voor mensen met beweeglijkheid kwesties. Bovendien, velen zijn niet groot genoeg om extra functies, zoals telecoils of volume wijzerplaten tegemoet te komen.