Oorzaken van obstipatie en diarree

Overzicht

Er gebeurt veel in uw lichaam nadat u een maaltijd afronden. Terwijl u ontspannen, je lichaam aan het werk gaat het verteren en absorberen uw voedsel. Na de spijsvertering en de opname zijn voltooid, afgewerkte producten te maken hun weg door uw dikke darm wordt uitgescheiden uit het lichaam. Vloeistof gaat verder vanaf het afvalmateriaal worden opgevangen door de gehele lengte van de dikke darm. Wanneer er te veel vocht wordt geabsorbeerd, de ontlasting wordt hard en droog. Hierdoor moeilijke stoelgang, bekend als constipatie. Wanneer er te veel vocht in de ontlasting blijft de uitgang frequenter en waterige, aangeduid als diarree.

Voedings- en vochtinname

Inname van voldoende vezels en water houdt stoelgang regelmatig. Een lage inname van vezels of water kan leiden tot obstipatie met harde, droge ontlasting die moeilijk te evacueren zijn. Omgekeerd kan een vezelrijk intake diarree veroorzaken, vooral tot een persoon aangepast aan de verandering van dieet. Cedars-Sinai Medical Center stelt dat het effect van de vezel op de diarree is niet altijd voorspelbaar. Totdat je weten of het zal veroorzaken of te verlichten diarree, deze toevoegen aan uw dieet langzaam. Sorbitol is een kunstmatige zoetstof gevonden in sommige suikervrije snoepjes en heeft een laxerend effect. Melk bevat een unieke suiker genaamd lactose. Mensen die lactose-intolerantie ervaring diarree na inname van zuivelproducten.

Oefening en Activity Level

Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan gebrek aan beweging leidt tot constipatie, vooral bij oudere mensen. Patiënten die geïmmobiliseerd zijn of vereisen bedrust kunnen ook constipatie ervaren.

medicijnen

Laxeermiddelen werken aan het watergehalte van de ontlasting te verhogen, waardoor passage gemakkelijker en comfortabeler voor de persoon die is verstopt. Mensen die misbruik maken van laxeermiddelen kan van hen afhankelijk geworden en eindigen met chronische constipatie. Sommige medicijnen hebben een neveneffect van het maken van losse ontlasting, wat leidt tot diarree. Anderen, zoals pijnstillers, kan vertragen de weeën langs de darm, waardoor de absorptie van water en leidt tot ontlasting te drogen. Antibiotica kunnen de natuurlijke flora van de darm veranderen en leiden tot diarree. Sorbitol is aanwezig in sommige vloeibare medicijnen en kan fungeren als een laxeermiddel.

infectieuze Diarree

De North Dakota ministerie van Volksgezondheid stelt vast dat besmettelijke bacteriën via besmet voedsel, vervuild water of ongewassen handen kan worden overgedragen. De januari-februari nummer van "Gut Microben" geeft salmonella, Shigella en Escherichia coli als de meer voorkomende bacteriële oorzaken van diarree, en de namen rotavirus als de meest voorkomende boosdoener van acute diarree in de kindertijd. Giardia, een parasiet gevonden in vervuild water bronnen, is een andere oorzaak van diarree. reizigersdiarree wordt veroorzaakt door de E. coli bacterie. Het komt het meest voor in landen zonder een sanitaire watervoorziening.

Chronische ziektes

Volgens Harvard Health Publications, ongeveer 24 miljoen Amerikanen lijden aan prikkelbare darmsyndroom, genaamd terugkerende aanvallen van constipatie, diarree of beide. De symptomen kunnen verergeren bij stress. Jackson Siegelbaum Gastroenterology, een praktijk Camp Hill, Pennsylvania, attributen andere gevallen van diarree chronische ziekten zoals ulceratieve colitis, ziekte van Crohn en diverticulosis.