Oorzaken van Knock-Knees

Oorzaken van Knock-Knees

Volgens de Children's Hospital Boston, een staand kind wiens knieën te raken, maar enkels niet wordt gezegd dat knock-knieën. X-benen wordt ook wel genu valgum en kunnen optreden in één of beide benen. Knock-knieën zijn normaal vroeg in de ontwikkeling en meestal blijven tot de leeftijd van 5 of 6 wanneer de benen strekken. Op de leeftijd van 10, zijn de meeste knock-knieën gecorrigeerd zonder behandeling. Kinderen met overgewicht vaak ontwikkelen knock-knieën als een complicatie van leunt naar binnen om hun gewicht te ondersteunen. Knock-knieën hebben vele oorzaken, waaronder vitamine D-deficiëntie, bot infecties of zeldzame genetische ziekten.

Rachitis

Rachitis is een botziekte van die optreedt wanneer een baby of kind voldoende vitamine D, die nodig is voor de absorptie van calcium en fosfor uit de voeding heeft.

Dr. Clifford Clarke, van Russells Hall Ziekenhuis, in de regio West Midlands van het Verenigd Koninkrijk, noemde rachitis "de oude ziekte Engels," omdat eeuwenlang het veroorzaakt bot misvormingen bij kinderen in het Verenigd Koninkrijk Het was te wijten aan een combinatie van onvoldoende vitamine D in melk en weinig zon, die vitamine D vormt in de huid onder invloed van ultraviolet licht. Rachitis is nog steeds een probleem in ontwikkelingslanden.

Volgens de "Principles and Practice of Medicine Davidson," rachitis leidt tot uitbreiding en verbreding van de groeischijven in het bot; Dit resulteert in een kolf-vormige uitbreiding van de ondereinden van de botten. Het probleem wordt nog erger in ernstige gevallen van rachitis wanneer het kind begint te lopen als gevolg van misvormingen van de assen van de botten. Knock-knieën is het eindresultaat van dit proces.

Bone Infectie

Bacteriën kunnen bot via de bloedbaan, van een nabijgelegen infectie of van een trauma. Volgens de "Principles of Internal Medicine Harrison's," infectie komt meestal voor bij een enkele lange bot --- de tibia of fibula, bijvoorbeeld --- en vooral bij kinderen. Tijdens de kinderschoenen staat, als deze niet behandeld met antibiotica, infectie kan verspreiden door de groei plaat in het gewricht veroorzaken knock-knieën.

genetische ziekte

Een zeldzame genetische ziekte die metafysaire dysplasie, of de ziekte van Pyle's, veroorzaakt misvormingen van de onderste dijbeen en de bovenste tibia, wat resulteert in knock-knieën. Erfenis is autosomaal resessive, wat betekent dat elke ouder is een drager van het gen en een kind heeft een 25 procent kans op het krijgen van een gen van beide ouders en het ontwikkelen van de ziekte.