Oorzaken van Burning en tintelingen Feet

Oorzaken van Burning en tintelingen Feet

symptomen

Als uw voeten te verbranden en tintelen, kan het een teken van een ernstige ziekte. Als je een veel wandelen, hardlopen of lichamelijke activiteiten in de afgelopen dagen hebben gedaan en hebben geen andere symptomen, kan uw brandende of tintelende voeten gevolg van overbelasting zijn. Als u zijn blootgesteld aan zonnebrand, kan uw tintelende voeten gevolg van blootstelling aan de zon zijn. Echter, als je nog andere symptomen die gepaard gaan met uw brandende of tintelende voeten, je zou moeten krijgen gecontroleerd door een arts zo spoedig mogelijk. Als je zwaarlijvig zijn, ademhalingsproblemen, ernstige hoofdpijn, braken, misselijkheid, onregelmatige menstruatie of andere ernstige en zorgwekkende symptoom, is het waarschijnlijk dat uw tintelende voeten het teken van een meer ernstige ziekte. Raadpleeg onmiddellijk uw arts en bespreek uw klachten met hem om een ​​persoonlijke diagnose vast te stellen.

Oorzaken

Burning en tintelingen voeten kan een gevolg van een slechte circulatie, zonnebrand of lichamelijke inspanning zijn. Als brandende en tintelende voeten zijn uw enige symptoom en je hebt een veel fysieke inspanning gedaan of buiten in de zon voor een lange periode van tijd, kunt u om uw klachten te controleren voordat ze naar een arts. Als je andere symptomen zijn onder meer problemen met het gewicht, kan tintelende voeten een vroeg teken van diabetes. Als u ademhalingsproblemen, hoofdpijn, braken, onregelmatige menstruatie of misselijkheid geassocieerd met uw tintelende voeten hebt, kunt u HIV of een aan alcohol gerelateerde aandoening te hebben. Om de pijn van het brandende en tintelende voeten te verminderen, neem paracetamol of genieten van uw voeten in koud water in stappen van 10 minuten. Deze tijdelijke oplossingen zijn geenszins een remedie voor alle aandoeningen die verband houden met brandende en tintelende voeten en het is belangrijk dat u een arts als uw symptomen ernstig of verontrustend geworden.

waarschuwingen

Branden en tintelingen voeten kan het gevolg zijn van hiv en aids, of een laat stadium alcohol stoornis. Niet voorkomen dat het zien van een arts als u denkt dat uw brandende en tintelende voeten kan worden gerelateerd aan deze aandoeningen. Tintelende voeten kunnen ook het gevolg zijn van ernstigere aandoeningen zoals Bamforth syndroom, een zeldzame ziekte waarbij er een opening in het dak van de mond, waardoor schildklieraandoeningen zijn. Tintelende voeten kan ook het gevolg zijn van een gevaarlijke dwarslaesie zijn, dus als je een auto-ongeluk of ander letsel heeft gehad onlangs u moet onmiddellijk een arts over uw tintelende voeten zien. Tintelende voeten kan ook het gevolg zijn immobilisatie, dus als je nog niet de uitoefening van zo veel als u zou mogen, moet u een arts te zien zo snel mogelijk.