Oorzaken van Abdominale Waterberging

Oorzaken van Abdominale Waterberging

waterretentie betreft overtollig water dat zich ophoopt in verschillende delen van het lichaam. Het komt het meest voor de voeten en benen, volgens de American Society of Clinical Oncology, maar het kan ook in de handen, gezicht, longen en maag. waterretentie kan om verschillende redenen, waarvan vele goedaardige; hoewel wanneer specifiek gebeurt in de buikstreek, is het vaak een teken van een ernstige gezondheidstoestand.

cirrhosis

Ascites is de naam voor het gezondheidsprobleem waarin overtollig water en andere vloeistoffen specifiek vastgehouden rond de buik. De National Institutes of Health zegt dat ascites komt het meest van cirrose, een leverziekte. Cirrose is in wezen een littekenvorming op de lever en het onvermogen van het orgaan te functioneren, en het is meestal als gevolg van chronische leverziekte of alcoholmisbruik. Cirrose kan fataal zijn wanneer onbehandeld, zodat iedereen met ernstige waterretentie rond de buik moet worden gezien door een arts.

Hartfalen

Hartfalen is een andere reden voor abdominale waterberging. De National Institutes of Health zegt dat mensen met hartfalen hebben de neiging om het vasthouden van water rond hun buik en een opgeblazen gevoel te ervaren. Wanneer het hart zwak is, is het moeilijk voor te pompen overtollig vocht en handhaven van een gezonde balans elektrolyt. Waterberging rond de borst en buik is vaak een teken van een laat stadium van hartfalen, die kunnen meestal niet worden teruggedraaid.

Kanker

De American Society of Clinical Oncology waarschuwt dat kanker, zoals nier-, lever- en eierstokkanker, de neiging om het vasthouden van water in het lichaam, vooral rond specifieke organen. Een belangrijk teken van eierstokkanker is een zwelling en een opgeblazen gevoel in de onderbuik. Helaas zijn sommige van deze vormen van kanker hebben geen andere borden naast de buik vasthouden van water, dus is het belangrijk om ze gecontroleerd te krijgen door een arts meteen.

Lage eiwitinname

In de derde wereld landen, worden jonge kinderen vaak uitgemergeld, maar met grote, uitpuilende buiken. Slechte voeding kan leiden tot water op te bouwen in de buik. De American Society of Clinical Oncology stelt dat een zeer lage inname van eiwit kan leiden tot abdominale het vasthouden van water in zowel kinderen als volwassenen. Gelukkig, het verhogen eiwitinname, met voedsel zoals kip en rundvlees, en het nemen van een vitamine en mineralen supplement kan helpen om deze te verminderen. Mensen in ontwikkelde landen kan toegang tot meer voedingswaarde interventies dan kinderen in ontwikkelingslanden hebben.