Ontwikkeling van een 10 weken oude

Ontwikkeling van een 10 weken oude

Een 10-weken oude baby is het naderen van de derde maand van het leven. Hij is ook in het proces van de ontwikkeling en het bereiken van een groot aantal mijlpalen die zich voordoen tussen de geboorte en de leeftijd van drie maanden. U kunt verwachten om veel lichamelijke en sociale veranderingen in deze tijd, evenals verbeteringen in zijn gehoor en visie te zien.

Lichamelijke ontwikkeling

Op 10 weken oud, is je baby doet veel meer schoppen met haar voeten. Ze kunnen ook in staat om heen en vervolgens van haar terug naar haar zijde rollen van haar kant aan haar, maar een complete roll mag niet voor een paar maanden toen haar spieren sterker. Ze is ook het produceren van meer speeksel dan ze kunnen slikken op deze leeftijd, wat resulteert in een veel kwijlen. Je baby zal beginnen slapen voor langere tijd op deze leeftijd. Babycenter stelt dat in plaats van slapend aan en uit de hele dag, zal ze 03:58 lange slaap periodes hebben en wakker voor langere intervallen.

Sociale ontwikkeling

Uw 10-weken oude baby zou kunnen lachen naar je op de grond. Hij zal ook bellen en coo blazen in reactie op uw inspanningen om te communiceren met hem. Hij kan beginnen om uw gezichtsuitdrukkingen te imiteren zoals hij bestudeert je gezicht en zoekt naar manieren om te communiceren met je mee.

Gehoor en gezichtsvermogen

Volgens HealthyChildren.org, ergens voor drie maanden oud, zal je baby in staat zijn om het geluid van uw stem te herkennen. Haar visie is het verbeteren en ze begint aan haar handen en voeten en verschillende ontwerpen, kleuren en vormen te onderzoeken. Haar gehoor verbetert eveneens, waardoor ze worden afgeleid of opgeschrikt door geluiden.

bemoedigende ontwikkeling

Om de ontwikkeling van uw 10-weken oude baby aan te moedigen, praat met hem vaak, zodat hij kan beginnen met taal en communicatie te begrijpen. Reageren op zijn pogingen om met u te communiceren. U kunt ook lopen hem rond uw huis om hem verschillende kleuren en vormen van objecten te tonen. Zorg voor hem een ​​veilige en open ruimte om zijn rollende vaardigheden te oefenen en zijn spieren te versterken.

aanbevelingen

Vergeet niet dat elke baby is anders en ontwikkelt haar eigen tempo. Misschien wilt u de arts van uw baby om te praten als je bezorgd over haar ontwikkeling. Medlineplus raadt u aan de arts als je baby niet lijken te voldoen aan mijlpalen in de ontwikkeling of als u zich zorgen.