Ontario fietshelm Law

Ontario fietshelm Law


Fietshelm wetten in Ontario, Canada, gericht op kinderen. De Hospital for Sick Children (SickKids) in Toronto vond dat de regels hebben levens gered. Zij pleiten voor een sterkere fietshelm wetten volwassenen in de provincie, maar vanaf maart 2010, als je ouder bent dan 18, u bent niet verplicht om een ​​fietshelm te dragen.

Geschiedenis

Volgens de stad van de website van Toronto, een wetsvoorstel waarbij helmgebruik in Ontario werd voor het eerst in het Canadese parlement in juli 1990 geïntroduceerd Na enkele jaren van debat, werd de wet aangenomen op 28 juli 1993. Het kwam niet in werking treden voor twee jaar, hoewel, op voordracht van de Toronto Cycling Committee. De groep steunde de wet, maar wilde helm fabrikanten, rechtshandhaving en geven het publiek de tijd voor te bereiden op de verordeningen. Ontario's fietshelm wet in werking getreden op 1 oktober 1995.

De wet

Oorspronkelijk werd Ontario's fietshelm wet bedoeld om te gelden voor alle rijders. De stad Toronto merkt op dat het werd modifed door de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat Al Palladini. Palladini geloofden dat volwassenen moeten kunnen maken van hun eigen geest. Daardoor worden alleen individuen jonger dan 18 moeten een helm. Een belangrijke bepaling is dat de wet alleen geldt voor renners op de openbare weg, aldus het ministerie van vervoer Ontario's. Het ministerie zegt overtreding van de wet draagt ​​een boete van $ 75, met ingang van maart 2010.

Helmen

Toronto raadt het gebruik van de "2-4-1 salute" om ervoor te zorgen je helm goed past. Je moet in staat zijn om twee vingers te positioneren van de basis van de helm aan je wenkbrauwen. Vier vingers zou een 'V' te vormen onder en rond het oor, met de vingertoppen naar boven wijst. Eén vinger onder de strakke kinband van de helm moet passen. Helmen moet de veiligheidsnormen door één van de zes groepen, waaronder de American National stellen te voldoen Standards Institute (ANSI), zegt Toronto.

effecten

Uit onderzoek van SickKids ziekenhuis blijkt dat tussen 1991 en 2002-cycling gerelateerde sterfgevallen onder kinderen tussen 1 en 15 daalde 52 procent, van 13 tot en met zes doden per jaar. De organisatie crediteert de Ontario helm wetgeving, en merkt op dat er geen significante verandering in de dodelijke slachtoffers voor degenen die niet onder de wet.

andere provincies

Toronto meldt dat, met ingang van maart 2010, wetten in British Columbia, New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island vereisen dat alle fietsers een helm dragen-ongeacht de leeftijd. De provincie Alberta deelt dezelfde wet als Ontario. Volgens Safe Kids Canada, Quebec, Manitoba, Newfoundland en Labrador, Saskatchewan, Nunavut en Yukon en Northwest Territories geen provinciale wetgeving met betrekking tot fietshelmen.