Omega-3 Vitamine Benefits

Omega-3 Vitamine Benefits

Omega-3 vetzuren zijn goed voor de gezondheid van het lichaam en kan worden geconsumeerd via de voeding of supplementen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Hoewel de omega-3 vitaminen je lichaam zal helpen op vele verschillende manieren, het nemen van meer dan 3 g omega-3 vetzuren uit capsules mag alleen worden gedaan onder de zorg van een arts. Te veel omega-3 vitaminen overmatig bloeden veroorzaken bij sommige mensen, volgens de American Heart Association.

atherosclerose

Volgens MayoClinic.com, kunnen omega-3 vitaminen vertragen de ontwikkeling van atherosclerose, of verharding van de slagaders, en kan iets lagere bloeddruk,

Bloedproppen

Omega-3 vitaminen kan het risico van coronaire trombose, een onderbreking van de bloedtoevoer lager door een bloedstolsel typisch resulterend uit atherosclerose, volgens "Essentials of Nutrition and Diet Therapy."

Beroerte

Inname van omega-3 vitaminen kunnen verminderen abnormale hartritmes en beroertes bij mensen met hart- en vaatziekten, volgens de MayoClinic.com.

Brain Function

Omega-3-vitamines van invloed op de hersenen met betrekking tot het geheugen, de prestaties en gedragsmatige functie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Symptomen van een tekort aan omega-3 vitaminen zijn: vermoeidheid, slecht geheugen, stemmingswisselingen of depressie en een slechte bloedsomloop.

Reumatoïde artritis

Studies hebben aangetoond omega-3 vitaminen daardoor de symptomen van reumatoïde artritis, waaronder gewrichtspijn en ochtendstijfheid verminderen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.