Olympische Gewichten Vs. Standard Gewichten

Olympische Gewichten Vs. Standard Gewichten

Olympische platen vs. standaard platen, die geschikt is voor uw gewichtheffen is? In werkelijkheid Olympische gewichten te winnen door bijna elke vergelijking. Olympische platen minder storend bij het tillen, flexibeler en zij het gewicht van de keuze voor competitie. Echter, standaard platen vaak lager geprijsd en zijn prima voor lifters die aren & # 039; t op zoek te zwaar om te gaan. Vergelijk de twee en beslissen wat goed voor u is.

gatgrootte

Het meest opvallende verschil tussen Olympic gewichten en standaard platen gat. Olympische platen hebben een 2 inch gat, terwijl de standaard platen hebben een 1 inch gat voor de barbell passeren. Hierdoor verplaatst ruimte, Olympische platen zijn iets groter dan de standaard platen van hetzelfde gewicht.

bar sterkte

Volgens Addamantbarbell.com, zal standaard bars beginnen te buigen van een gewicht lading van meer dan 200 pond, terwijl Olympische bars, die twee keer zo dik zijn, zijn veilig bevonden tussen de 1.000 en 1.500 pond. Een buigende bar kan ongewenste bewegingen maken en zwaardere liften moeilijker. Als u van plan te tillen zwaar op de lange termijn, kan een Olympische bar en platen van de ideale keuze.

torque

De uiteinden van de Olympische bars hebben meestal draaiende uiteinden die onafhankelijk van de bar rollen. Dit is belangrijk bij het verminderen van het koppel tijdens het liften, zoals het trekken of krullen, wanneer de gewichten zijn gevoelig voor spinnen. Standard bars meestal don & # 039; t heeft deze optie en zijn gevoelig voor kromtrekken na verloop van tijd.

grip platen

Olympische gewichten kunnen vaak worden gekocht "grip" stijl met handige handvatten ingebouwd in het gewicht. Dit maakt niet alleen het gewicht gemakkelijker te verplaatsen en op te slaan, maar grip platen kunnen worden gebruikt voor vele halter en kettlebell stijl oefeningen. De meeste standaard platen zijn niet gebouwd met handgrepen.

Wedstrijd

Als u van plan bent om gewichtheffen aan de wedstrijd niveau, steek standaard platen zo spoedig mogelijk. Olympische borden en bars zijn de enige soorten die in wedstrijden. Om concurrerend te blijven, lifters in competities te leiden bijna altijd met Olympic platen.

Aanpassingsvermogen

Terwijl de standaard platen kunnen & # 039; t worden gebruikt op een Olympische bar, kan Olympische platen worden gebruikt op standaard bars met goedkope adapters, een financiƫle tegenprestatie sommigen willen nemen bij hun eigen huis gyms samenstellen.