Olijven zijn Goed voor de nieren?

Olijven zijn Goed voor de nieren?

Olijven zijn hoog in natrium, een mineraal dat leidt tot problemen als je te veel consumeren. Het hebben van een nierziekte of een familiegeschiedenis van nierproblemen kan betekenen dat je nodig hebt om natrium te beperken. Aangezien olijven zijn van nature rijk aan natrium, houd uw nieren gezond door het beperken of uitsluiten olijven uit je dieet.

nierfuncties

primaire functie van uw nieren is om afval en giftige stoffen te scheiden uit uw lichaam. Ze scheiden van afval in de vorm van ureum, een soort eiwit, en elimineren overtollige natrium, kalium en fosfaat uit je lichaam. Als nierfunctie zelfs enigszins aangetast, kunnen deze stoffen zich ophopen in de nieren, waardoor verdere onherstelbare schade. Vast te houden aan een streng zoutarm dieet, door het beperken van olijven en andere high-natrium voedingsmiddelen, zorgt ervoor dat je nieren werken op hun best.

Natrium in het dieet

Natrium helpt reguleren vochtbalans in uw hele lichaam, maar je moet slechts ongeveer 180-500 milligram voor basisfuncties. Beperk natrium tot minder dan 2.300 milligram per dag om uw risico op nier- en vaatziekten, hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen te verlagen. Als je al deze gezondheidsproblemen hebben, moet u uw inname te beperken tot minder dan 1.500 milligram, zegt de Centers for Disease Control and Prevention.

Natrium in Olijven

Olijven zijn in een verscheidenheid van voedsel, waaronder salades, burrito's en pizza's. Een portie van 02:58 olijven, zwart of groen, goed voor ongeveer 60 milligram natrium, volgens de USDA National Nutrient Referentie beschrijving. Omdat een klein deel van olijven verschaft een dergelijke grote hoeveelheid natrium, vragen uw entree zonder olijven. Vervang ze met uien, paprika en champignons, alle van nature weinig natrium en vol van smaak.

Andere Overwegingen

Olijven leveren een kleine hoeveelheid kalium, een mineraal. Te veel kalium kan uw nieren beschadigen en schade toebrengen aan de normale functie van uw hart. Uw arts kan het beperken van kalium tot minder dan 2.000 milligram per dag als je abnormaal functionerende nieren, zegt Virginia Commonwealth University. Olijven minimaal bijdragen aan uw inname van kalium, ongeveer 1 milligram per twee olijven je eet, maar stapelen ze op een pizza of salade snel ups van uw kalium consumptie. Kalium is in bonen, tomaten, bananen en meloenen, zodat het eten van deze voedingsmiddelen de hele dag in aanvulling op snacken op olijven kan schadelijk zijn voor uw nieren.