Oestrogeen & amp; Progesteron voor de menopauze

Oestrogeen & amp; Progesteron voor de menopauze

Menopauzale vrouwen kan een verscheidenheid aan symptomen die kunnen variëren van slopende nauwelijks merkbaar ervaren. Jarenlang arts voorgeschreven oestrogeen of een combinatie van oestrogeen en progesteron als vanzelfsprekend hun menopauze patiënten. Hormoontherapie werd verondersteld om beide te verlichten symptomen van de menopauze en vrouwen te helpen voorkomen botverlies en hart-en vaatziekten. Meer recent heeft hormoonvervangende therapie is gevonden om een ​​aantal ernstige risico's die alvorens deze behandeling moet worden overwogen te hebben.

Menopauze

De Noord-Amerikaanse Menopause Society legt uit dat de menopauze vindt plaats wanneer een vrouw menstrueert voor de laatste keer. Als vrouwen in de buurt van de menopauze, hun eierstokken produceren minder progesteron en oestrogeen. Veel vrouwen ervaren symptomen zoals opvliegers, slapeloosheid, een gebrek aan vaginale smering, urine-problemen of prikkelbaarheid tijdens hun menopauze jaar. Medische professionals zijn het geven van vrouwen hormoonvervangende therapie of HRT, om symptomen van de menopauze te behandelen sinds het begin van 1900.

De Women's Health Initiative

In de jaren 1990, de National Institutes of Health begonnen om het effect van hormoontherapie in de diepte met behulp van hoog aangeschreven onderzoeksmethodologie bestuderen. Deze onderzoek proeven worden aangeduid als de Women's Health Initiative, of het WHI. De eerste resultaten van het WHI kwam uit in 2002. De WHI bestudeerde hormoonvervangende therapie met behulp van een drug genaamd Prempro, een combinatie van oestrogeen en progesteron, en hormonale substitutietherapie met oestrogeen alleen met behulp van een drug genaamd Premarin.

Oestrogeen met Progesteron

De WHI bleek dat vrouwen die Prempro namen de tarieven van colorectale kanker, minder gebroken stekels en minder gebroken heupen was gedaald. De WHI vond ook dat degenen die Prempro namen hadden een verhoogde incidentie van borstkanker, beroerte, dementie en hart- en vaatziekten. Als gevolg van deze bevindingen, de WHI gaf de vrouwen in de studie te stoppen nemen Prempro en moedigde andere vrouwen die Prempro om die keuze te heroverwegen.

Alone oestrogeen

Oestrogeenmonotherapie eerder was gevonden om een ​​vrouw de kans op baarmoederkanker te verhogen. Als gevolg van deze bevinding werd oestrogeenmonotherapie meestal voorgeschreven voor vrouwen die hadden hun baarmoeder verwijderd. De WHI begon resultaten vrij te maken voor de Premarin proces in 2004. De vrouwen die Premarin bleken minder heupfracturen, meer slagen en meer abnormale mammogrammen hebben.

Beslissen over HRT

De Mayo Clinic, het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen en de American Medical Association aanmoedigen menopauzale vrouwen met vragen over hormonale substitutietherapie te plegen met hun artsen. Om de mogelijke risico's en voordelen, een vrouw weegt en haar arts moet een aantal factoren te overwegen. De ernst van de symptomen van de menopauze van de vrouw; of zij kunnen worden behandeld met andere middelen; medische geschiedenis van haar familie; en haar persoonlijke risicofactoren voor borstkanker, beroertes en hartziekten moeten alle in aanmerking worden genomen.