oesofagitis Oorzaken

Oesofagitis is een ontsteking van de slokdarm, de buis waardoor voedsel aflegt van de keelholte naar de maag. De meest voorkomende oorzaken voor oesofagitis zijn letsel door reflux, virale infecties, schimmelinfecties en ontstekingen van het nemen van pillen.

Brandend maagzuur

Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) is een aandoening waarbij maaginhoud terug in de slokdarm. Michael DiMarino, MD, klinisch assistent professor in de geneeskunde aan de Thomas Jefferson University, schrijft in "The Merck Manual voor professionals in de gezondheidszorg", dat reflux bijdraagt ​​aan esophagitis vanwege de zure aard van de maaginhoud, die de voering irriteren. De risicofactoren voor het ontwikkelen GERD omvatten zwangerschap, roken, overgewicht en een groot verbruik van alcohol, cafeïne, chocolade en vette voedingsmiddelen.

Herpes Simplex Virus

Zoals uitgelegd door Kenneth McQuaid, MD, professor in de klinische geneeskunde aan de Universiteit van California, mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen het risico over het ontwikkelen van esophagitis van herpes simplex infectie. Omdat hun immuunsysteem is aangetast, zijn ze gevoeliger voor bepaalde infecties, zoals die veroorzaakt door het herpes simplex virus. Voorbeelden van een aangetast immuunsysteem onder andere mensen die het nemen van chemotherapie of steroïden, chronische alcoholisten of mensen die lijden aan leukemie, lymfoom of aids. Dit virus zal zeer karakteristieke zweren in de slokdarm, genaamd "geponste" zweren worden op uiterlijk.

cytomegalovirus

Degenen met verminderde immuunsysteem zijn ook zeer gevoelig voor infecties veroorzaakt door het cytomegalovirus. Ramzi Cotran, MD schrijft in "Robbins Pathologische basis van de ziekte", dat, zoals het herpes simplex virus, dit virus kan ook oesofagitis en geponst-out zweren veroorzaken.

Candida albicans

Candida albicans is een schimmel die normaal leeft in de slijmvliezen van de slokdarm, maag, darmen, bovenste luchtwegen en vrouwelijke geslachtsorganen. Het is onschuldig, maar groeit in overvloed bij de gelegenheid. De overvloed veroorzaakt ontsteking, inclusief oesofagitis. De risicofactoren voor begroeiing onder meer diabetes, zwangerschap, een verminderd immuunsysteem, bepaalde antibiotica, recente operatie en nierfalen.

Pillen

Pillen kunnen oesofagitis veroorzaken wanneer zij in contact met het slijmvlies waarmee de slokdarm voor een voldoende lange tijd. Dr. Kenneth McQuaid schrijft in "De huidige medische diagnose en behandeling," dat de meest voorkomende pillen die esophagitis veroorzaken omvatten NSAIDs, vitamine C, ijzer, tetracycline, doxycycline, TMP-SMX (trimethoprim-sulfamethoxazol) en clindamycine. U bent op risico van oesofagitis als je je pillen te nemen zonder het drinken van ten minste 4-oz. van water, of neem hen terwijl je ligt. McQuaid beveelt ook niet liggen gedurende 30 minuten na het nemen van pillen.