Oefeningen voor spieratrofie Vanuit een heupprothese

Oefeningen voor spieratrofie Vanuit een heupprothese

Rehabilitatie oefeningen zijn belangrijk na een operatie, maar het is vooral van belang na een heupprothese. Herstel van een totale heupprothese kan maanden duren, en het is absoluut noodzakelijk dat u de spieren van je heup uit te oefenen om te helpen verslechtering van het weefsel te voorkomen en om uw herstel te versnellen. Raadpleeg uw arts voordat u nieuwe oefeningen na heupprothese.

quadriceps Set

Deze oefening wordt vaak voorgeschreven kort na de operatie om atrofie in de quadriceps spieren te voorkomen. Ga op je rug liggen met je aangedane been recht en je tenen wijzen naar het plafond. Contract uw quadriceps door te proberen om op de achterkant van je knie in het bed. Houd deze contractie gedurende vijf tot 10 seconden en laat los. Herhaal deze oefening totdat de spieren van je bovenbeen zijn uitgeput.

Straight been brengt

Dit is een andere oefening die u waarschijnlijk, terwijl nog steeds worden in het ziekenhuis. Ga op je rug met beide benen recht en je tenen wijzen naar het plafond. Contract van de spieren van uw aangedane dijbeen en til je been uit bed zonder je knie te buigen. Probeer je enkels te tillen 12 inches uit het bed en houd deze contractie gedurende ongeveer 10 seconden. Herhaal dit tot uitputting.

Standing Knee Verhoogt

Als je arts zegt dat u het OK is om het gewicht te plaatsen op uw aangedane been, zal hij waarschijnlijk oefeningen voorschrijven om te helpen versterken van uw dij. Ga voor een stoel of een ander stabiel oppervlak dat je kunt vasthouden voor het evenwicht. Houd op met beide handen vast en til de voet van uw aangedane been van de grond door je knie te buigen. Wacht niet verder dan de taille hoog gaan, en houd deze positie voor twee tot drie punten. Herhaal dit 10 keer en probeer deze oefening uit te voeren drie of vier keer per dag.

Staande heupabductie

Ga voor een tafel, stoel, balie of andere stevige support en til je aangedane been van de grond en uit de buurt van het centrum van je lichaam. Je been moet worden opgeheven buiten en aan de zijkant van je lichaam met je knie recht. Houd deze contractie gedurende 2-3 seconden vast en herhaal 10 keer. Deze oefening 3-4 keer per dag worden uitgevoerd.