Oefeningen voor nekklachten

Neck oefeningen zijn eenvoudig, snel, en essentieel voor een soepele en sterke hals. Oefenen en stretching je nekspieren verlicht pijn in de nek, stijfheid en strakke spieren. Uitoefening van uw nek kunnen helpen met artritis, whiplash en zelfs geknepen zenuwen. Probeer een aantal van deze eenvoudige oefeningen om je nek problemen te verlichten en te genieten van wakker worden zonder pijn in de nek.

Voordat je start

Als u reeds bestaande nekklachten, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met trainen. Voor het beste resultaat, altijd uw nek en rug recht en altijd het uitvoeren van de oefeningen langzaam. Ken je grenzen - zorg ervoor dat je kunt de oefeningen gemakkelijk te voltooien zonder schokken je hoofd (ooit!). Zorg ervoor dat je jezelf niet overwerken.

Side Resistance

Dit stuk los je nekspieren en houdt ze soepel en sterk. Simpel gezegd een hand op de zijkant van je hoofd. Langzaam kantel je hoofd naar die kant met behulp van uw hand om "te weerstaan" de kracht van je hoofd. Houd deze positie gedurende vijf seconden, ontspan dan je nek. Herhaal hetzelfde aan de andere kant en doen 5-10 herhalingen.

lateroflexie

Deze oefening rekt zich uit en vergroot de mobiliteit in je nek, vooral als je een stijve nek of een beknelde zenuw. Ga rechtop staan ​​met je handen op je af zijkanten en kantel je oor in de richting van uw schouder zo ver als je kunt. Niet draai je nek. Pauze voor een tweede. Kantel dan je hoofd langzaam naar de andere kant, het herhalen van de stappen. Compleet 5 herhalingen.

isometrische oefeningen

Deze snelle oefening versterkt je nekspieren. Leg je handpalmen tegen je voorhoofd en duw je hoofd en handen tegen elkaar. Houd gedurende 5 seconden en doe 3 herhalingen.

Neck Twist

Deze oefening helpt om een ​​stijve nek te verlichten. Ga rechtop staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, op zoek recht voor u. Adem langzaam - in door de neus, uit door de mond. Als je langzaam je hoofd uitademen draaien naar een kant totdat het in lijn met je schouder. Zorg ervoor dat u niet uw nek stam door het draaien van je hoofd te ver. Adem uit terwijl je langzaam brengen je hoofd in het centrum. Adem in en doe dezelfde oefening aan de andere kant. Pauze voor 2 seconden. Herhaal de oefening ongeveer 12 keer en probeer je nek te strekken een beetje verder elke keer (indien mogelijk). Na verloop van tijd je zou kunnen vinden dat je kunt doen om 20 wendingen in een tijd, maar duw nooit jezelf.