Oefeningen voor mensen in een rolstoel

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruik maken van een rolstoel. Sommigen zijn geboren niet in staat om te lopen, terwijl anderen het gebruik van hun benen om een ​​ongeval of ziekte verliezen. Ze kunnen nog steeds een normaal gezond leven, en een van de belangrijkste sleutels tot dat bovenlichaam kracht voor het verplaatsen van de rolstoel. Er zijn veel oefeningen om bovenlichaam kracht te verbeteren.

Weerstandstraining

Het bouwen van armkracht is het belangrijk om een ​​leven in een handbewogen rolstoel. Als je niet gewend bent aan krachttraining, te beginnen met krachttraining. Koop wat weerstand banden en voeg ze toe aan een vast oppervlak. Dit kan een deur, een haak in de muur of de arm van rolstoel. Greep het uiteinde van de band stevig. De meeste bands hebben een handvat, maar als de jouwe niet, wikkel de band rond je hand een paar keer. Trek het met je armen om je kracht te verhogen. Als je sterker, kunt u beginnen met het verpakken van meer van de band rond uw hand, of koop een band met een hogere weerstand. Zodra je te sterk bent voor weerstand banden, vervang ze met gewichten. hebben altijd wel iemand kijken terwijl u gewichten gebruikt, voor de veiligheid.

Opdrukken

Rolstoel push-ups zijn een makkelijke manier om het bovenlichaam sterkte te verhogen. Ze nemen ook enkele druk op de lagere delen van je lichaam, die helpt voorkomen van decubitus. Het eerste wat je moet doen is het slot van de wielen van de rolstoel, zodat je niet rollen. Zet uw onderarmen op uw armsteun en gebruik je armen om je lichaam zo ver als je kunt tillen uit uw rolstoel. Houd enkele seconden, maar niet langer dan comfortabel. Proberen te doen 10 tot 20. Een moeilijkere variant gebruikt uw handen in plaats van onderarmen. Dit brengt je verder uit je stoel en is een pose moeilijker om vast te houden.

Racing

Er is geen reden waarom je niet sociaal uitoefenen. Een van de leukste manieren is door het hebben van races. Niet alleen zijn deze races een uitstekende manier om te oefenen, ze zijn een geweldige manier om andere mensen te ontmoeten. Voor de veiligheid, ras alleen op een schone en goed verharde weg. Je kunt racen tegen andere rolstoelgebruikers of tegen lopers. Een persoon met goede bovenlichaam kracht en controle van hun rolstoel kunnen hun eigen houden tegen iemand racen op hun benen. Voor extra plezier, het bezit van een toernooi. Iedereen moet wat geld te besteden aan te voeren. Zet een donatie doos en verkopen frisdrank en hotdogs. Geef de winnaar een deel van de procedure, en stuur de rest aan een goed doel naar keuze.