Oefeningen voor Lower Back & pijn in de lies

Back-pain-advisor.com, een gerespecteerde referentiesite voor de behandeling van rug en geassocieerde pijn, bespreekt de voornaamste oorzaken van de onderrug en pijn in de lies in hun artikel "lies en lage rugpijn." Ze zeggen dat dit soort pijn wordt veroorzaakt door strak of zwakke spieren, gezamenlijke beweging of bekken evenwicht, en dat de beste manier om dit soort pijn te behandelen is door middel van oefeningen. Oefeningen voor de onderrug en liezen zijn ontworpen om zowel rekken en versterking van de onderrug, heupen en lies spieren, pezen en ligamenten.

Over De Oefeningen

Spieren draai als mensen ouder worden. U moet deze strakke spieren te trainen om constant te houden bloed stroomt naar deze spieren. Bloed transporteert zuurstof en voedingsstoffen zoals vitamine C en andere antioxidanten (voorkomt oxidatie van ziekten of toxische opbouw in spiercellen) naar de spieren. Je moet altijd beginnen met rekoefeningen voor zowel de rug en lies. De spieren en ligamenten in deze gebieden zijn zeer gevoelig voor schade. Spiercontractie oefeningen kunnen helpen bij het opbouwen kracht in de lage rug, lies en andere aangrenzende spieren. Dit zal helpen zorgen voor stabiliteit in je onderrug, heup en liesstreek.

Lower Back & Hip Oefeningen

Doe 10 herhalingen van elke oefening en houd elke beweging twee tot vijf seconden.

Liggen op de vloer met je knieƫn omhoog. Druk stevig op je onderrug op de grond en houd hem daar. Relax herhaal voor het aanbevolen aantal herhalingen.

Strek je linkerbeen en grijp je rechterknie met beide handen. Trek je rechterknie naar je borst en houd die positie. Herhaal de beweging met je linker been en doen 10 volledige herhalingen. U kunt ook trekken beide benen op hetzelfde moment.

Doen been liften om je buikspieren te versterken. Een sterkere buik zal helpen je onderrug. Met je voeten uitgebreid, langzaam verhogen je voeten ongeveer zes duim van de grond. Houd gedurende 10 seconden en leg ze op de vloer. Herhaal dit 10 keer.

Knielen op een tapijt en brace je handen. Til je rechterbeen omhoog en uit te breiden naar achteren zo ver als je kunt. Houd die positie, breng je been naar beneden, herhaal dan de beweging met je linkerbeen.

lies Oefeningen

Wees voorzichtig niet te rekken te ver (het veroorzaken van pijn) in de volgende oefeningen.

Een stoelpoot stretch:
Zitten op een stoel met je geblesseerde been (lies) volledig uitgeschoven naar de kant. Brace je andere voet, zodat je benen in een hoek van 90 graden. Vasthouden aan de stoel voor ondersteuning, langzaam buigen in de richting van de binnenkant van je geblesseerde been. Strek zo ver mogelijk naar voren, houdt gedurende 10 seconden te ontspannen dan. Herhaal vijf keer.

De vlinder:
Ga op de grond en zet je voeten bij elkaar. Plooi ze in de richting van uw liesstreek. Drukt u langzaam de binnenkant van je dij met beide ellebogen. Houd 10 tot 15 seconden, daarna viermaal herhaald.

Zitten op een stoel en beweeg je benen naar binnen en naar buiten met behulp van je armen voor de weerstand. Dit kan uw lies spieren te versterken.