Obesitas bij kinderen & amp; Technologie

Obesitas bij kinderen & amp; Technologie

Gedurende de afgelopen 20 jaar, is het aantal obesitas en overgewicht kinderen snel gestegen. Een bijdrage aan deze beklimming tarieven is de prevalentie van technologie en media die sedentair gedrag bevordert. Kinderen besteden veel tijd in de voorkant van de televisie, het spelen van videogames, en het onderzoeken en leren op de computer. Technologie zorgt voor waarde, comfort en entertainment, maar het moet de plaats van beweging en actief spelen niet nemen.

Betekenis

De Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention meldt dat ongeveer 10 procent van de voorschoolse leeftijd kinderen en 15 procent van de 6- tot 19-jarigen, kan overgewicht worden beschouwd. Twee keer zoveel zijn op de rand van deze statistiek, het maken van obesitas bij kinderen een maatschappelijke epidemie. In aanvulling op het eten van meer verwerkt, calorierijke, is actief spel verdrongen door de technologie. Ouders rijden kinderen naar school in plaats van hen te laten lopen. Kids rijden gemotoriseerde auto's en scooters in plaats van pedaal fietsen. Tieners manipuleren van een joystick in plaats van een honkbalknuppel. De televisie is uitgegroeid tot een constante metgezel, ter vervanging van buiten te spelen.

effecten

Kinderen met overgewicht het risico het ontwikkelen van chronische aandoeningen ooit gereserveerd voor de vergrijzing. Type II diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, slaapstoornissen, hoge bloeddruk en cholesterol en gewrichtsproblemen verschijnen nu bij jonge overgewicht populaties. Overgewicht en zwaarlijvige kinderen hebben de neiging om uit te groeien tot zwaarlijvige volwassenen, het plaatsen van een onnodige belasting van het zorgstelsel.

expert Insight

De rol van technologie in obesitas bij kinderen is niet alleen een kwestie van speculatie. Meer dan 40 studies uitgevoerd ter zake, en veel voren dat de beschikbaarheid van technologie draagt ​​bij aan een sedentaire levensstijl en gewichtstoename bij kinderen. Een Canadese studie uitgevoerd in 2003 en gepubliceerd in het "International Journal of Obesity" gekoppeld 7- tot televisie en computer gebruik van 11-jarigen 'om een ​​significant verhoogd risico op overgewicht of obesitas. Uit deze studie bleek dat kinderen die 3 of meer uren per dag in de voorkant van de technologie had tussen een 17- en 44-procent stijging van het risico op overgewicht, of een 10- tot 61-procent stijging van de risico's van obesitas.

Preventie / Solution

De American College of Sports Medicine (ACSM) ondersteunt de aanbevelingen van de Nationale Vereniging voor Sport en Lichamelijke Opvoeding, het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Amerikaanse National Institutes of Health dat kinderen krijgen minstens een uur van matige lichaamsbeweging per dag. Oefening hoeft niet formeel en gestructureerd te zijn --- buiten spelen in de speeltuin, die betrokken zijn bij sport of spetteren in het zwembad allen als matige lichaamsbeweging voor kinderen in aanmerking komen. ACSM beveelt ook aan dat de kinderen door te brengen niet meer dan 2 uur in technologie-gerelateerde inspanningen.

overwegingen

Een sedentaire, video-game gevuld levensstijl is niet de enige reden kinderen lijden aan obesitas. Voedingsmiddelen met een hoog in calorieën en arm aan voedingsstoffen aan te trekken kinderen. Reclame voor dergelijke voedingsmiddelen lucht vaak tijdens hun televisieprogramma's. Veel lunch op school programma's niet aan de juiste voeding aan te pakken, overwerkte ouders toegeven aan fast food diners en snacks, en voeding onderwijs is vrijwel non-existent. Tot onze samenleving richt zich op alle zaken die bijdragen aan obesitas bij kinderen, de trend zich waarschijnlijk voortzetten.