Nutritional Therapy om natuurlijk herstellen gezonde niveau van cortisol

Nutritional Therapy om natuurlijk herstellen gezonde niveau van cortisol

Cortisol is een steroïde hormoon dat meestal en adequaat wordt uitgebracht in reactie op activiteiten zoals wakker worden, de uitoefening van en het omgaan met acute stress. Met betrekking tot voeding, cortisol helpt bij het kiezen van de juiste energiebron of dat van koolhydraten, vetten of eiwitten voor gebruik in het lichaam. Het probleem doet zich voor wanneer cortisol chronisch verhoogd omdat nadruk legt druk op het immuunsysteem van het lichaam en het gewicht van het lichaam; en verhoogt het risico op chronische ziekten. Daarom is het oplossen van hoge cortisol niveaus zijn noodzakelijk voor uw gezondheid. Voedingstherapie kan helpen.

Lage glycemische lading

In stressvolle situaties, cortisol is verantwoordelijk voor voedingsstoffen voor het lichaam uit glucose, wat normaal is. Als spanning wordt verlengd, echter bloedsuikers blijven hoog omdat cortisol is voortdurend het verstrekken van glucose aan het lichaam voor energie. Consumeren koolhydraten die een klein effect op de bloedsuikerspiegel, of een lage glycemische lading hebben, helpt om de effecten van stress en hoge cortisol tegen. Voedingsmiddelen met een lage glycemische lading omvatten volle granen brood, haver, tomatensap, alle zemelengraangewas, gerst, bruine rijst, bulgur, grapefruit, zwarte bonen, kikkererwten, soja bonen, groene erwten, wortelen en yams.

gezonde vetten

Constante verhoogde niveaus van cortisol beschouwd inflammatoire worden. Hierdoor voedingsmiddelen met anti-inflammatoire eigenschappen gezonde keuzes voor de behandeling van hoge cortisol. Een dieet rijk aan gezonde, onverzadigde vetten zijn bekend voor het hebben van anti-inflammatoire effecten, een studie in de maart 2006 "Journal of the American College of Cardiology" notes. Deze vetten zijn bekend als omega-3 vetzuren. Een dieet rijk aan gezonde vetten neigt inname van voedingsmiddelen met een hoog pro-inflammatoire vetten zoals verzadigde vetten en trans vet verdringen. Bronnen van gezonde vetten bevatten walnoten, lijnzaad, hennepzaad, koolzaadolie, extra vergine olijfolie, avocado's, zalm, haring, tonijn, makreel en sardines.

Fruit en groenten

Het consumeren van een dieet rijk aan fruit en groenten maximaliseert uw inname van de vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten je nodig hebt om ontstekingen in het lichaam te verminderen en te verminderen cortisol gezonder niveau. Voedingsstoffen in groenten en fruit te herstellen schade door ontsteking en verdere schade als gevolg van inflammatoire moleculen te voorkomen. Groenten en fruit te consumeren onder meer watermeloen, aardbeien, frambozen, bosbessen, kersen, ananas, perziken, druiven, appels, avocado's, bananen, wortelen, broccoli, spruitjes, bieten, groene bonen, boerenkool, uien, erwten, spinazie, snijbiet en tomaten.

Cafeïne, alcohol en stress

Voedingstherapie voor het verlagen van cortisol levels bevat alcohol met mate of helemaal niet. Bovendien, cafeïne een bijdrage aan ontsteking in het lichaam te worden verlaagd of geëlimineerd. Sinds chronisch verhoogde niveaus van cortisol zijn vaak te wijten aan stress, het beheer van stress in je leven kan ook een lange weg in het verbeteren van cortisol niveaus in aanvulling op de voeding therapie te gaan.