Nutritional Preventie van glaucoom

Nutritional Preventie van glaucoom


Glaucoom treedt meestal van verhoogde vloeistofdruk in het oog waardoor schade aan de oogzenuw. Blindheid kan ontstaan ​​als glaucoom onbehandeld. Symptomen kunnen niet optreden met dit oog probleem totdat het is gevorderd. Hebben oogonderzoek elk jaar of twee om het verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen dat deze of andere oogziekten. De praktijk een goede gezondheid gewoonten (gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en niet roken) om je ogen te houden en de rest van je lichaam goed functioneert.

Voeding

Hoewel het onzeker is of er specifieke voedingsmiddelen glaucoom kan voorkomen, sommige voedingsmiddelen zeker bevorderen gezondheid van het oog. Een dieet rijk aan kleurrijke groenten en fruit bevat vitaminen, antioxidanten en andere stoffen waarvan bekend is dat de ogen gezond te zijn, volgens de Universiteit van Californië Senior Nutrition Services. Citrus en andere vruchten zoals aardbeien, evenals abrikozen en meloen zijn goede bronnen van het oog gezonde vitamines. Groenten zoals broccoli, spinazie, wortelen, romaine sla en zoete aardappelen ook bevorderen van een goede gezondheid van het oog. Gebruik plantaardige oliën, tarwekiemen, zaden en noten in het dieet voor goede bronnen van vitamine E, ook een antioxidant.

risico's

Leeftijd, chronische ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk, een hogere druk in het oog, en etnische afkomst kan allemaal leiden tot een hogere risicofactor voor glaucoom, volgens de Amerikaanse Veterans Affairs National Center for Health Promotion. Afro-Amerikanen ervaren vaak eerder ontstaan ​​van glaucoom en zijn vier keer zo geneigd om blind aan deze ziekte dan anderen. Glaucoom in uw familie geschiedenis is een reden tot zorg ook, net als de vorige oogletsel of visie problemen.

gezondheid Vision

Diabetes, hoge bloeddruk en andere vasculaire problemen zijn alle risico's voor uw gezonde visie. Ze kunnen vaak worden voorkomen of goed gecontroleerd door middel van goede voeding en lichaamsbeweging. Vraag uw arts om een ​​verwijzing naar een voedingsdeskundige of diëtist om u te helpen leren wat voedsel beste voor u en uw gezin. Zorgverzekering soms betalen voor deze bezoeken. Weet wat uw risico factoren zijn en de controle van de degene die je kunt. Gezondheidsproblemen voorkomen door actieve deelname aan uw eigen gezondheidszorg. Het is eenvoudiger, beter en goedkoper dan bij het aanpakken na het ontstaan.

Behandeling

Hoewel glaucoom is niet te genezen, prompt behandelingen zijn vaak effectief. Verschillende tests gebruikt op zoek naar de juiste diagnose te helpen met uw arts bij het bepalen van effectieve therapieën. Oogdruppels, orale medicatie en laser- of andere chirurgie behoren tot oplossingen aangeboden. Vision al verloren van glaucoom is niet voor vergoeding in aanmerking. Vroege behandeling kan vaak vertragen de progressie van de ziekte, volgens de National Institutes of Health.

Oog zorg

Zie je oog arts meteen als u problemen ondervindt met uw ogen. Wacht niet voor uw volgende regelmatig geplande onderzoek. Vroege opsporing kan blindheid of aangetast gezichtsvermogen te voorkomen. Draag een hoed en een zonnebril om te voorkomen dat schade aan de ogen tegen de zon. Gebruik een veiligheidsbril bij het doen van elke vorm van werk dat oogletsel kunnen veroorzaken. Ongevallen met vreemde voorwerpen en schade door chemische spatten in de ogen zijn meestal vermeden. Wees proactief en geniet van een goed gezichtsvermogen.