Nutritional Implicaties geassocieerd met Alzheimer & # 039; s Disease

Nutritional Implicaties geassocieerd met Alzheimer & # 039; s Disease

Veel oudere mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie hoog risico van slechte voeding. Dit gebeurt als gevolg van fysieke, psychologische en emotionele redenen. De ziekte van Alzheimer kan ernstig veranderen eetgewoonten en andere levensstijl veranderingen die voeding beïnvloedt. MayoClinic.com waarschuwt dat ondervoeding bij ouderen kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals depressie, vermoeidheid, spierzwakte, slechte gezondheid van de botten, een verzwakt immuunsysteem, bloedarmoede, spijsverteringsstoornissen, cardiovasculaire problemen en gewichtsverlies. ziekte van Alzheimer kunnen deze gevolgen voor de voeding verschillende redenen veroorzaken.

Verwarring

De ziekte van Alzheimer kan leiden tot vergeetachtigheid en verwarring. De Alzheimer's Association merkt op dat dit kan leiden tot slechte voeding en gewichtsverlies. De patiënt kan vergeten te eten of in de war over de vraag of hij nodig heeft om te eten geworden. In sommige gevallen kunnen mensen niet in staat te bepalen welke voedsel op de plaat eerst of eet hoe ze moeten worden gegeten. Daarom artsen raden dat patiënten met de ziekte van Alzheimer worden eenvoudige voedingsmiddelen die worden bediend met één tegelijk. Dit zorgt ervoor dat ze worden gegeten en de patiënt niet verward.

Verlies van eetlust

De ziekte van Alzheimer kan leiden tot verdriet, eenzaamheid, frustratie, een verlies van zelfstandigheid en andere factoren die bijdragen aan een depressie. MayoClinic.com merkt op dat dit een verlies van eetlust kan veroorzaken, verlies van interesse in voedsel en onwil om te eten bij oudere volwassenen. De slechte voeding kan leiden tot verslechtering van de depressie, dementie en andere effecten van de ziekte van Alzheimer.

Gewichtsverlies

Ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie leiden tot verwarring, frustratie en onrust die kunnen maken dat de patiënt nerveus, zenuwachtig worden en het tempo over onnodig verbranden van calorieën. De Alzheimer's Association merkt op dat deze agitatie, naast slechte eetgewoonten, kan leiden tot snel gewichtsverlies bij mensen met de ziekte van Alzheimer.

Verlies van Independence

Als de ziekte van Alzheimer vordert, verliest de patiënt de mogelijkheid om de zorg voor zichzelf en moet regelmatig toezicht. MayoClinic.com waarschuwt dat in sommige gevallen functieverlies kan leiden tot problemen met kauwen en slikken. De Mayo Clinic beveelt dikkere vloeistoffen die makkelijker te slikken dan dunne vloeistoffen en geen kauwen niet nodig, als voedsel doet. Voedingssupplementen in vloeibare vorm de hulp van de patiënt krijgen een goed uitgebalanceerd dieet.