Nutritional Facts voor sla vs. Spinazie

Nutritional Facts voor sla vs. Spinazie

Of je nu op je gewicht letten of wilt u voedzame voeding toe te voegen aan uw dieet, sla en spinazie zijn uitstekende keuzes. Sla en spinazie zijn beide favoriete ingrediënten voor salades en sandwiches, en beide zijn van nature laag in calorieën en zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen.

Basic Nutrition

Groene bladsla, met meer vitaminen en mineralen dan ijsbergsla heeft, kan worden vergeleken met een spinazie 1-kop portie grootte van elk. De bladsla heeft 5 calorieën, 0,49 gram eiwit en 0,05 gram totaal vet, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw Nutrient Database. De spinazie 7 calorieën, 0,86 gram eiwit en 0,12 gram vet. Sla heeft 0,5 gram voedingsvezel vergelijking met 0,7 gram spinazie.

vitaminen

Blaadje sla en spinazie zijn beide grote bronnen van vitamine A: Sla heeft 2.666 internationale eenheden, en spinazie heeft 2.813 internationale eenheden. Op basis van de aanbevelingen van het Institute of Medicine, 1-kop van spinazie biedt ongeveer 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname en bladsla biedt meer dan 80 procent. Sla en spinazie bieden beide ongeveer 6 procent van de dagelijkse inname van thiamine, maar spinazie biedt grotere hoeveelheden van andere vitaminen. Bladsla heeft 3,3 milligram vitamine C, samen met kleine hoeveelheden riboflavine, niacine en vitamine B-6. Spinazie heeft tweemaal het bedrag van elk van deze vitamines, met 8,4 milligram, of ongeveer 10 procent van de dagelijkse inname van vitamine C. Spinazie heeft vier tot vijf keer meer foliumzuur en vitamine K dan bladsla.

mineralen

Spinazie heeft bijna drie keer meer calcium, ijzer en kalium dan sla blad. Spinazie heeft 30 milligram calcium, 0,81 milligram ijzer en 167 milligram kalium. Bladsla slechts 13 milligram calcium, 0,31 milligram ijzer en 70 mg kalium. Spinazie heeft ook beduidend meer magnesium en natrium dan sla.

fytochemicaliën

Donkergroene bladgroenten zijn een goede bron van plantaardige verbindingen genaamd carotenoïden. Spinazie en groen blaadje sla bevatten twee belangrijke carotenoïden genaamd luteïne en zeaxanthine, die de enige antioxidanten in het oog zijn. Luteïne en zeaxanthine je ogen te beschermen tegen blauw licht en zijn in verband gebracht met een lager risico van aan leeftijd gerelateerde cataract en maculaire degeneratie, volgens het Linus Pauling Institute. Spinazie heeft aanzienlijk meer - bijna 10 keer de hoeveelheid - van luteïne en zeaxanthine dan sla.