Nutritional Facts op zoete aardappelpuree

Nutritional Facts op zoete aardappelpuree

Een van de meest voedzame wortelgroenten, zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen essentieel voor een gezonde groei en celontwikkeling. Zelfs wanneer fijngestampt als bijgerecht of taart vullen, gewoon zoete aardappelen verliezen niets van hun voedingswaarde. boter of zoetstoffen toevoegen van zoete aardappelen, introduceert echter calorieën uw dieet zonder de gezonde voordelen van deze oranje vruchtvlees groente.

primaire nutriënten

Volgens de USDA National Nutrient Database voor Standard Reference, 1 kop geschilde, gekookte, puree van zoete aardappel bevat ongeveer 250 calorieën, 58 g koolhydraten, 89 mg natrium, 4,5 g eiwit en 8 g vezels. Plain puree van zoete aardappelen zijn vet- en cholesterol-vrij.

Vitamines en mineralen

Zoete aardappelen zijn uitstekende bronnen van vitamine A, vitamine C, calcium en andere voedingsstoffen. Een kopje vlakte puree zoete aardappel heeft bijna 40.000 mcg van beta-caroteen, de krachtige antioxidant die de Mayo Clinic suggereert kan een gezonde celgroei en de kans op problemen met het gezichtsvermogen, chronische obstructieve longziekte en andere voorwaarden te verminderen. Van dat bedrag, 2581 mcg is vitamine A of retinol, essentieel voor de gezondheid van het oog. Een kopje bevat ook 42 mg vitamine C, van cruciaal belang voor een gezonde spieren, huid en botten; en 89 mg calcium voor sterke botten en tanden.

Canned zoete aardappelen

Het voedingsprofiel van ingeblikte zoete aardappelen enigszins verschilt van dat van de vers gekookte groente en bevat in het algemeen meer zout als conserveermiddel. Volgens de USDA-database, 1 kop ingeblikte puree van zoete aardappel heeft 260 calorieën, 5 g eiwit, 59 g koolhydraten, 191 mg natrium, 5 gram vezels en geen vet of cholesterol.

Gekonfijte zoete aardappelen

Gekonfijte zoete aardappelen, aangevuld met honing, ahornsiroop, glucosestroop of bruine suiker, verschijnen in Thanksgiving stoofschotels en andere seizoensgebonden gerechten in de herfst maanden. Een 110 g portie van gepureerde, gekonfijte zoete aardappel heeft 144 calorieën, 29 g koolhydraten, 3 g vet, 8 g cholesterol, 74 mg natrium, 2 g vezels en slechts 1 gram eiwit.

gezonde toepassingen

Om het meeste uit voeding van zoete aardappelen krijgen, prak ze met een beetje vetvrije afgeroomde melk, groente bouillon of water voor een gladde consistentie en breng op smaak met verse of gedroogde kruiden. Voor een iets zoetere variant, dot met hart-gezonde boterachtige spread en een vleugje kaneel of nootmuskaat. Als je na een vetarm, dieet met weinig suiker, vermijd het gebruik van boter, volle melk en zoetstoffen in de schaal.