Nutritional Facts of Gekookte snijbiet

Nutritional Facts of Gekookte snijbiet

Snijbiet, paksoi en spinazie zijn allemaal groene bladgroenten dat een soortgelijke uitstraling en bel voor soortgelijke bereidingswijzen. Hiervan snijbiet is de enige die een knolgewas. Het is een biet, maar tuinders telen het voor de bladeren in plaats van de wortels. Met de harde stengels verwijderd, kan snijbiet in staan ​​voor spinazie en paksoi als bijgerecht, soep toevoeging of groene salade. Het biedt ook een reeks voedingsstoffen in een caloriearm pakket.

belangrijkste Voedingsstoffen

De normale portie voor snijbiet is 1 kop gehakte of geraspte bladeren, zonder dat de harde stengels. Deze portie bevat 35 calorieën. Een kopje snijbiet levert 3 gram eiwit, of 7 procent van de dagelijkse waarde voor eiwit in een standaard dieet van 2000 calorieën. De koolhydraten in snijbiet totaal 7 gram per portie, met inbegrip van 2 gram suiker. Met 4 gram vezels, deze portie levert 15 procent van de dagelijkse waarde of DV. Het heeft geen cholesterol en minder dan 0,5 gram vet.

mineralen

Snijbiet heeft een hoog gehalte aan natrium, met 313 gram of 13 procent van de DV voor een gezonde volwassene. Het is een goede bron van magnesium, waardoor 150 mg of 38 procent van de DV. Het draagt ​​0,6 milligram mangaan, of 29 procent van de DV en 961 milligram kalium, dat is 27 procent van de DV. Het ijzergehalte in totaal 4 milligram, of 22 procent van de DV. Dit portie snijbiet heeft 0,3 milligram koper, 14 procent van de DV. Het calciumgehalte, 102 milligram, is 10 procent van de DV en het fosforgehalte, 58 milligram, is 6 procent.

vitaminen

Vitamine K, die uw vlek stolsel helpt, is het meest voorkomende vitamine in snijbiet. Met 573 microgram, bevat 716 procent van de DV voor vitamine K. Het gehalte aan vitamine A van een 1-cup portie is 10.717 internationale eenheden, of 214 procent van de DV. Het vitamine C-gehalte, 33 milligram, is 53 procent van de DV; de 3,3 milligram vitamine E is 22 procent; de 0,15 milligram riboflavine is 9 procent; de 0,15 milligram vitamine B-6 is 7 procent. De 50-milligram choline inhoud draagt ​​11 procent van de DV aan uw dagelijkse behoefte.

antioxidanten

Zwitserse snijbiet is een goede bron van antioxidanten. Veelbelovend onderzoek toont antioxidanten kunnen een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde kankers, hartziekten en Alzheimer. Antioxidanten bieden zuurstofmoleculen om vrije radicalen, moleculen die gezonde cellen aan te vallen om een ​​elektron die ze nodig hebben om te overleven te verkrijgen. Naast de vitamine A, C en E, Swiss chard heeft 19.276 microgram luteïne en 1,6 microgram selenium, die beide zijn antioxidanten.