Nutrition Waarde van hardgekookt ei Whites Vs. Hele eieren

Nutrition Waarde van hardgekookt ei Whites Vs. Hele eieren

Eieren voorzien het lichaam met bijna alle essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft voor een optimale gezondheid. Een ei bevat verschillende vitaminen en mineralen en is ook rijk aan eiwitten; echter, kunnen personen die hun cholesterol-inname te controleren ervoor kiezen om het juk weg te gooien en eten alleen het wit van een hardgekookt ei. Neem contact op met de gezondheidszorg adviseur voor het maken van veranderingen in het dieet.

calorische waarde

De USDA Nutrient gegevens Laboratory stelt dat een groot ei met de dooier, heeft 72 calorieën. Zonder de dooier, de calorische waarde aanzienlijk daalt tot 17 calorieën. Hoewel een heel ei al relatief weinig calorieën Sommige individuen kunnen op een vetarm dieet de voorkeur om alleen de blanken eten omdat het vetgehalte van de eieren wordt voornamelijk gevonden in de dooier.

macronutriënten

Het eiwitgehalte van het wit van een hardgekookt ei en een heel ei is 4 gram en 6 gram, respectievelijk. Het Institute of Medicine beveelt aan dat volwassen mannen hebben een dagelijkse inname van 56 gram eiwit, volwassen vrouwen inslikken 46 gram eiwit per dag, en zwangere of zogende vrouwen verbruiken 71 gram eiwit per dag. Het koolhydraatgehalte van eieren is te verwaarlozen; een heel ei biedt net iets meer dan 0,50 gram koolhydraten en eiwitten bevatten ongeveer 0,25 gram koolhydraten. Koolhydraten het lichaam met de energie om goed te functioneren en omdat eieren geen rijke bron van koolhydraten, is het cruciaal om voedzame koolhydraten, zoals groenten, fruit en volkoren producten bevatten, in de voeding. Een heel ei bevat 5,3 gram vet, 1,6 waarvan saturated eiwit bijna geen vet. Vet is het lichaam alternatieve energiebron eenmaal de opslag van glucose is uitgeput; echter, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten zijn de gezondste, terwijl verzadigde vetten en transvetten zijn potentieel schadelijk. Verzadigd vet moet worden beperkt tot 7 procent van uw totale calorie-inname voor de dag.

Vitaminen & Mineralen

Aangezien eiwitten hebben een lager vetgehalte dan hele eieren, kan lijners het wit van het ei in plaats van de dooier bevorderen; De meeste van de voedingsstoffen in een ei worden door de dooier. De dooier bevat 10 mineralen, zoals calcium, fosfor en kalium, evenals meer dan 20 vitaminen, zoals vitamine A, vitamine B, vitamine D, vitamine E en luteïne. Deze micronutriënten zijn van essentieel belang voor de algehele gezondheid; calcium, bijvoorbeeld, ondersteunt de gezondheid van botten en tanden, terwijl luteïne is een essentiële voedingsstof voor het oog.

overwegingen

Hoewel overmatige consumptie van eieren kan het cholesterolgehalte verhogen en veroorzaken hart-en vaatziekten, de Harvard School of Medicine stelt dat de inname van een matige hoeveelheid van de eieren, in combinatie met een dieet met weinig verzadigd vet, is prima. Presentatoren op de 2011 Experimental Biology conferentie bevestigt dat het beperken van uw inname tot één ei per dag zal waarschijnlijk niet van invloed op uw niveau van cholesterol of uw risico op hart-en vaatziekten. bezorgd over cholesterol particulieren hebben de mogelijkheid van het eten van alleen de blanken, aangezien de cholesterol alleen in de dooier wordt gevonden.