Nutrition Information voor getextureerde plantaardige eiwitten (TVP)

Nutrition Information voor getextureerde plantaardige eiwitten (TVP)

Getextureerde plantaardige eiwitten - ook wel bekend als gestructureerde soja-eiwit - is een gezond recept substituut voor gebruind rundergehakt, omdat het geen vet, verzadigd vet of cholesterol bevat. Bereid uit ontvette sojameel, gewoon TVP bevat geen toegevoegde kleur- of smaakstoffen en kan worden opgeslagen in een luchtdichte container voor onbepaalde tijd. Droog TVP moet worden opgelost in water voor gebruik: Plan op 1 kopje droge TVP waardoor 2 kopjes vleesvervanger na toevoeging van 1 kopje water.

Uitstekende bron van Lean Protein

A 1/4-cup portie droge TVP bevat ongeveer 11 gram eiwit. Dit bedrag kan een vrouw leveren 24 procent van haar dagelijkse eiwitbehoefte en een man met 19 procent van zijn eiwitbehoefte per dag. Anders dan de meeste plantaardige eiwitbronnen, TVP is een compleet eiwit, wat betekent dat bevat alle aminozuren die het lichaam nodig. Met behulp van TVP in plaats van rood vlees als eiwitbron in uw dieet kan helpen lager uw risico op diabetes, hart-en vaatziekten en kanker.

Rijk aan voedingsvezels

Van de 57 calorieƫn in een 1/4-cup portie TVP, 24 komen van 6 gram koolhydraten. De meeste koolhydraten - 4 g - worden door voedingsvezels. Een TVP portie zou vervullen bijna 12 procent van de dagelijkse behoefte vezel voor mannen tussen 19 en 30 jaar, 13 procent van de benodigde door mannen 31-50 jaar bedragen en 14 procent van de aanbeveling voor de mannen boven de 51. Vrouwen tot de leeftijd van 30 kan krijgen 14 procent van hun dagelijkse vezel toelage van een TVP portie, terwijl oudere vrouwen - leeftijden 31-50 - 16 procent van hun behoeften zou vervullen. Vrouwen boven de 51 zou 18 procent van hun vezels eis ontvangen van 1/4 kop van TVP.

Laag in natrium, hoog in kalium

Plain TVP is extreem laag in natrium: Each 1/4-cup droge portie bevat slechts 3 milligram, goed onder 1 procent van de aanbevolen natrium limiet, zelfs voor mensen die op een zoutarm dieet. Maar TVP heeft een hoge concentratie van mineralen die de meeste Amerikanen moeten meer van, met inbegrip van kalium. Sommige commerciƫle merken TVP kan zo veel als 540 milligram kalium in een 1/4-kop portie of over 11 procent van de 4700 mg per dag aanbevolen voor gezonde volwassenen. TVP is ook een goede bron van calcium, fosfor en ijzer.

Verpakt met Foliumzuur

Je lichaam heeft vitaminen zoals foliumzuur of vitamine B-9, om de gezondheid van je zenuwstelsel te ondersteunen, om te helpen bij rode bloedcellen synthese en om u te helpen koolhydraten, vetten en eiwitten afbreken voor energie. Zonder genoeg is, kunt u meer kans op hart-en vaatziekten of een neurologische problemen zoals depressie te ontwikkelen. Volwassenen moeten 400 microgram foliumzuur per dag te hebben. Een typische portie TVP bevat 64 microgram foliumzuur, een bedrag dat 16 procent zou leveren van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een volwassene.