Nutrition Information voor Butter

Nutrition Information voor Butter

Volgens sommigen is er niets beter dan boter. Mensen slather het op brood, meng het in aardappelpuree en bak groenten in het. Vrijwel alle gebakken producten bevatten veel boter. Maar, zo veel mensen houden van boter, is het niet ze terug te houden. Hoewel boter heeft bepaalde nutriënten bevat, heeft een hoog verzadigd vet en cholesterol, wat kan leiden tot hartziekte.

Voedingsstoffen in Butter

Butter heeft wel kleine hoeveelheden van bepaalde nutriënten. Volgens de USDA, 1 eetlepel boter bevat ongeveer 3 mg per calcium, fosfor, kalium en choline. Het heeft ook 22 mcg beta-caroteen, 9 IU vitamine D en 355 IU vitamine A, en sporen van vitamine E, D, K en B-12. Boter bevat ook een gezonde dosis omega-3 en omega-6 vetzuren.

Negatieve Kwaliteiten van Butter

Elk eetlepel boter bevat ongeveer 426 calorieën, volgens de USDA. slechtste kwaliteit Butter is zijn vetrijke concentratie. Slechts een eetlepel heeft 36 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor verzadigd vet, volgens Magazine Shape. Een eetlepel boter bevat ook 30 mg cholesterol, ongeveer 10 procent van je dagelijkse aanbeveling. Gezouten boter bevat ongeveer 81 mg natrium per eetlepel, of 3 procent van je aanbevolen dagelijkse waarde.

Effecten van Boter op een gezond hart

Volgens de American Heart Association, de combinatie van verzadigd vet en cholesterol boter maakt een zeer atherogene voedsel, betekent een levensmiddel dat veroorzaakt slagaders geblokkeerd worden, wat leidt tot hartziekte, hartaanvallen en zelfs de dood. Verzadigd vet moet maken niet meer dan 7 procent van je totale dagelijkse calorieën. Gezonde volwassenen moeten cholesterol te beperken tot 300 mg per dag, en mensen met een hoog cholesterolgehalte of hart-en vaatziekten mag niet meer than200 mg verbruikt. Vergeet niet dat hier genoemde bedragen zijn voor slechts 1 eetlepel, en veel mensen gebruiken meer dan dat op een gegeven maaltijd. Naast het gebruik ervan te verspreiden op brood, veel koken en bakken met boter, dus het kan echt optellen.

Butter vs. Margarine

Margarine wordt vaak aangeprezen als een gezonder alternatief boter, maar dit is niet altijd het geval. Volgens Martha Grogan, uit de Mayo Clinic, sommige soorten margarine zijn in feite erger u dan boter. Margarine wordt gemaakt van plantaardige oliën, die geen cholesterol bevatten. Het is ook hoger aan meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten dan boter, en deze kunnen helpen verminderen cholesterolgehalte in het bloed. Echter, blijf margarines hebben hoge niveaus van trans vet, dat cholesterolgehalte in het bloed en het risico op hart- en vaatziekten verhoogt en eigenlijk verlaagt het goede cholesterol in je bloed.

aanbevelingen

Grogan beveelt het kopen van zowel boter en margarine verstandig. Controleer de Nutrition Facts paneel op de verpakkingen en kies merken dat de laagste niveaus van verzadigde vetten en transvetten te hebben. Slagroom of lichte boter heeft de smaak van je houden, maar minder verzadigd vet. Mengsels van boter en olijfolie of canolaolie zijn ook een goede keuze; ze minder vet en calorieën dan boter. Ongeacht welke verspreid u ook kiest, gebruik het met mate. Bij het koken, gebruik maken van olijfolie, een onverzadigd vet, in plaats van boter.