Nutrition Facts voor gekookte Mushrooms

Nutrition Facts voor gekookte Mushrooms

Champignons zijn een vlezig, eetbare paddestoel. Hoewel veel soorten paddenstoelen zijn giftig en onveilig om te eten, champignons gevonden in de supermarkt, met inbegrip van crimini, knop, shiitake, Maitake, kreeft, oesters en porcini, zijn niet alleen eetbaar, maar bieden een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen. Gekookte paddestoelen bevatten weinig vet, hebben nul verzadigd, trans vetten en cholesterol en zijn laag in natrium.

Selenium

Gekookte paddestoelen zijn een uitstekende bron van selenium. Het Bureau van voedingssupplementen meldt dat selenium beschermt het lichaam tegen weefsel-schadelijke vrije radicalen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, RDA, voor selenium is 55 microgram per dag voor volwassenen. De USDA National Nutrient Database rapporten die Portobello paddestoelen gegrilde hebben 26,5 microgram selenium per portie, bijna de helft van de dagelijkse RDA voor een volwassene. Vier gebakken shiitake paddenstoelen bevatten 17,9 microgram selenium, meer dan een derde van de RDA. Een 2010 artikel in het tijdschrift "Nutrition and Metabolism" hebben aangetoond dat hoge bloedspiegels van selenium wordt geassocieerd met een lager optreden van abnormale bloedglucose niveaus, een aandoening bekend als dysglycemia.

vitamine B

Gekookte paddestoelen zijn een grote bron van B-vitamines, waaronder riboflavine, niacine en B5. De USDA meldt dat een kopje gesneden, gegrilde Portobello paddestoelen bevat 23 microgram foliumzuur, een B-vitamine die aangeboren afwijkingen voorkomen en ondersteunt enzym functie. Oesterzwammen bevatten meer dan 7 mg niacine, ook bekend als vitamine B-3, verantwoordelijk voor ongeveer 200 enzymreacties. Gekookte oesterzwammen bevatten ongeveer de helft van de ADH van niacine.

Kalium

Science Daily meldt dat de voeding mineralen nodig zijn voor elk levend organisme voor de lichamelijke gezondheid te behouden. Een kopje roergebakken shiitake paddenstoelen bevatten 290 milligram kalium, een mineraal dat is cruciaal voor de hartfunctie, samentrekken van de spieren, spijsvertering en spierfunctie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De ADH voor kalium is 4700 mg voor volwassenen. Een kopje gekookte witte champignons en gegrilde Portobello paddestoelen zorgen voor een significante hoeveelheden kalium.

Gezondheidsvoordelen

Een studie uit 2007 door Josefine Enman gepubliceerd in het "Journal of Agricultural Food Chemistry" vond dat shiitake paddenstoelen bevatten cholesterolverlagende verbinding eritadenine. A 2005 artikel gepubliceerd door The Medical News meldt dat zes soorten getest in zowel rauw en gekookt vormen champignons zijn rijk aan voedingsvezels die kunnen verlagen cholesterol en het verbeteren van gezondheid van het hart. De paddestoelen studeerde onder andere witte knop, crimini, portabella, maitake, enoki en shiitake.

Fats

Gekookte paddestoelen zijn laag in alle vormen van ongezonde vetten zoals transvetten en verzadigde vetten, die in sommige gevallen minder dan 1 gram per portie. De American Heart Association meldt dat transvetten, ook bekend als gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, verhoogt slechte cholesterol en verlaagt goede cholesterol. Te veel transvetten in uw dieet kan uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Verzadigde vetten verhogen ook het niveau van slechte cholesterol.