Nursing Care Plan voor een Spinal Cord Injury

Een dwarslaesie kan een zeer ernstige aandoening die rond-de-klok zorg nodig heeft voor de patiënt. Als een verpleegkundige, het is jouw taak niet alleen om ervoor te zorgen dat de patiënt krijgt elke behandelingen, medicijnen, of test de arts orders; het is uw taak om te zien dat de patiënt is comfortabel, dat hij verzorgd wordt mentaal en emotioneel ook. De complexiteit van een dwarslaesie moet u aandacht te besteden aan elk detail van de patiënt vertelt over of dat je te observeren, zodat u eventuele problemen of complicaties aan de arts die verantwoordelijk kunnen melden.

Startbehandeling

Als u werkt in de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis, zult u, op een bepaald punt, hebben een patiënt komen met een dwarslaesie. Om de prognose van de patiënt om de beste te zijn dat het kan zijn, moet je heel nauw samenwerken met de artsen en andere verpleegkundigen om ervoor te zorgen dat een aantal dingen niet gebeuren. Bijvoorbeeld, hoofd en nek van de patiënt moeten worden gestabiliseerd zodat hij nog meer letsel niet ontvangt; kan het nodig zijn voor u om de patiënt te plaatsen in tractie. Hij kan helpen de ademhaling moeten ook, afhankelijk van de ernst van de blessure. Hou hem zo stil mogelijk, het toedienen van kalmerende middelen, indien besteld, zodat voor minder beweging of irritatie tijdens de tests en behandelingen; je moet ook controleren zijn zuurstofopname ook. Meer de arts kan bevelen zijn het plaatsen van een katheter, teneinde om de patiënt te ontdoen van afval en niet laten zitten in zijn blaas. Vitale functies moet ook zeer nauwlettend worden gevolgd, als de patiënt cardiovasculaire tekenen van angst of bloedstolsels kunnen ontwikkelen. De arts kan een medicijn genaamd Medrol te geven aan de patiënt opdracht, en dit moet meteen om schade aan het ruggenmerg eventueel minimaliseren gebeuren. Natuurlijk, het bijhouden van de charts zorgvuldig bijgewerkt is altijd een must, omdat dit zorgt ervoor dat de artsen en andere verpleegkundigen die uitkomen op verschillende ploegen bijgewerkt en op de hoogte van de geschiedenis en mogelijke complicaties.

vervolg Care

De patiënt zal waarschijnlijk worden opgenomen in het ziekenhuis te blijven gedurende enkele dagen of zelfs weken. Als hij niet kan bewegen onder een bepaald punt kan hij risico op bepaalde complicaties. U moet houden toezicht op zijn cardiovasculaire en respiratoire gezondheid, vooral kijken voor bloedstolsels, zoals immobilisatie drastisch het risico voor deze toeneemt. Hij kan het nodig zijn oefeningen genaamd gamma-of-motion oefeningen om zijn armen en benen te houden van het verliezen van de spieren en om hen uit steeds slap en krap te houden. Controleer de patiënt wordt gedraaid of verplaatst naar een andere positie om de twee uur, zodat de kans op decubitus worden geminimaliseerd; onderzoeken zijn huid om de acht uur. input en output van de patiënt moeten worden gebracht; Op die manier als tekenen van retentie opdagen, kan er iets worden gedaan om de patiënt te helpen. U moet alle medicijnen die worden besteld geven en in kaart te brengen die ze kregen. Nogmaals, in kaart brengen van cruciaal belang is op dit moment om de voortgang en de geschiedenis van de patiënt te laten zien.

Rehabilitatie

Als de patiënt verbetert, kan hij worden overgebracht naar een revalidatie-faciliteit om te herstellen en te leren hoe te leven met zijn blessure. Als verpleegkundige in het revalidatiecentrum, kunt u een aantal banen. De meeste revalidatie betreft therapeuten en fysiotherapeuten, maar je zal het toezicht op de gezondheid van het algemeen van de patiënt, en je kan helpen met bepaalde dingen. U vindt de patiënt in zijn herstelproces te helpen door hem aan te moedigen om elke sessie te gaan met de fysiotherapeut, omdat dit zijn herstel zal versnellen. Terwijl daar, hij zal niet werken alleen met beweging en krachttraining, maar hij zal moeten leren hoe te leven met zijn blessure, zoals het gebruik van een rolstoel. Hij zal relearning zelfs de eenvoudigste taken, omdat hij zal moeten om dat te doen op een andere manier nu. Je moet ook naar de patiënt over bepaalde fysieke aspecten van zijn blessure en de dingen die hij zou kunnen verwachten wanneer hij thuiskomt onderwijzen. Hij moet mogelijk worden geleerd hoe een katheter te gebruiken; Hij kan leer over UTI's en het verzorgen van zijn huid, maar ook ervoor te zorgen dat zijn huis klaar is voor hem nodig heeft wanneer hij daar aankomt.

Comfort maatregelen

omgeving van de patiënt moet worden aangepast aan zijn behoeften op dit punt in de tijd. Houd de kamer op een comfortabele temperatuur, en zorg ervoor dat de patiënt voldoende dekens. Als de patiënt urine of fecale incontinentie, ervoor te zorgen dat hij blijft schoon en droog, zo veel mogelijk. U kan nodig zijn om pijnstillers toe te dienen, als dat nodig is, ook in opdracht van de arts. Zorg er ook voor dat de patiënt krijgt voldoende rust door hem zo veel privacy als hij nodig heeft. Als de patiënt niet kan rusten, kan bepaalde dingen worden gedaan om hem te helpen in deze, zoals visuele beelden, waar u de patiënt helpen om zijn ogen te sluiten en stel je een plek waar hij liever op dit moment. Zo zou hij willen zijn op een strand, horen en voelen van de golven komen lappen in, en de warmte van de zon te verslaan op hem neer. Gewoon in staat om achterover te leunen en te zien dit alles in zijn hoofd en voorstellen dat dit hem kan helpen om veel meer ontspannen.

psychologische zorg

Door alle van de extra stress die een dwarslaesie produceert, zal uw patiënt je soms nodig hebt om er net als zijn verpleegster. Hij zal aanmoediging en alle hulp die je kunt opbrengen vanaf het begin nodig. Hij gaat waarschijnlijk gaan door een rouwproces, als hij voelt dat hij een deel van zijn leven dat hij nooit zou kunnen herwinnen verloren. Hij kan problemen omgaan hebben. Zoals zijn verpleegster, moet u ervoor zorgen dat u effectief te communiceren met hem; Studie en onderzoek zijn blessure, zodat u volledig te begrijpen wat er aan de hand met hem fysiek. Dit zal zorgen voor betere communicatie met de patiënt. Wees eerlijk en upfront met hem; geen enkel detail niet sugarcoat, omdat dit kan leiden tot wantrouwen later. Het belangrijkste is luisteren naar de patiënt. Hij moet gewoon een luisterend oor op dit punt. Terwijl hij verbetert en begint met het verkrijgen van het vermogen om bepaalde dingen te doen op zijn eigen, hem aan te moedigen en loven hem, want dit zal verbeteren zijn emotionele welzijn in het algemeen en kon hem aansporen om door te gaan en niet op te geven. Leer je patiënt en wat hij wil of niet mogen weten. Als je gaat om een ​​behandeling te beheren, vertel de patiënt wat je doet in detail, zodat hij begrijpt wat te verwachten. Als de patiënt zich verveelt, dat is heel goed mogelijk met immobilisatie, vinden interessante dingen voor hem te doen, op basis van wat je hebt geleerd over hem, door het verkrijgen van hem te leren kennen. Tot slot, kijk uit voor en eventuele symptomen van psychische nood in de patiënt, zodat als de noodzaak zich voordoet, kan hij worden gezien door een maatschappelijk werker of therapeut.