Non-Bisfosfonaat Medicijnen voor de behandeling van osteoporose

Non-Bisfosfonaat Medicijnen voor de behandeling van osteoporose

Osteoporose, of een lage botmassa, is een ernstig gezondheidsprobleem dat miljoenen Amerikanen treft, volgens de National Osteoporosis Foundation (NOF). Vrouwen ontwikkelen van osteoporose vaker dan mannen, met 80 procent van de gevallen voorkomt bij vrouwen. Ongeveer 50 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen ouder dan 50 hebben ten minste een breuk in verband met osteoporose in hun leven. Bisfosfaten, ook wel bisfosfonaten zijn de meest voorgeschreven geneesmiddelen voor de behandeling van osteoporose, maar ook voor mensen die ze kunnen nemen, andere geneesmiddelen beschikbaar.

Anabole botvormende Medicijnen

In tegenstelling tot de bisfosfonaten, die voorkomen dat het bot wordt geabsorbeerd, anabole medicijnen helpen vorm meer nieuwe bot. Teriparatide, parathyroïde hormoon aangeboden als Forteo, verhoogt de botdichtheid door nieuwe bot, vooral in de wervelkolom. Omdat de lange-termijn gebruik veroorzaakte osteosarcoom, een zeldzame vorm van botkanker, in klinische onderzoeken met ratten, de Food and Drug Administration goedkeuring gehecht aan het gebruik van Forteo voor slechts twee jaar, de NOF meldt. Forteo wordt dagelijks geïnjecteerd en kan krampen in de benen en duizeligheid veroorzaken.

Oestrogeen en oestrogeen / antagonisten

Het risico van osteoporose neemt toe wanneer de oestrogeenspiegel vallen in de menopauze. Het nemen van oestrogeen vervangende therapie kan helpen om osteoporose te ontwikkelen of vordert, vooral als na het begin van de menopauze begon binnen vier tot zes jaar, zegt de Merck Manual. Oestrogeen, zoals bisfosfonaten, verhindert botresorptie en helpt heup en andere vormen van osteoporotische fracturen te voorkomen. Oestrogeen verhoogt het risico op baarmoeder en borstkanker, hartziekten en beroerte. Oestrogeen-progestin verschaft een maandelijks onttrekkingsbloeding en vermindert het risico op baarmoederkanker.
Oestrogene agonist / antagonist geneesmiddelen bieden enkele voordelen van oestrogeen zonder risico. Bekend als selectieve oestrogeen receptor modulatoren, of SERMs, zoals raloxifene (verkocht als Evista), ze verminderen de kans op ruggegraatsbreuken met ongeveer 50 procent, volgens Merck. SERMs niet het risico van andere soorten fracturen echter. Opvliegers en krampen kunnen EVISTA gebruik die ook het risico op bloedstolsels verhogen vergezellen. Evista mag niet worden ingenomen door vrouwen met een voorgeschiedenis van een beroerte.

calcitonine

Calcitonine, een ander soort anti-resorptive medicatie commercieel verkocht als Fortical en Miacalcin, wordt gebruikt door vrouwen die de menopauze zijn geweest gedurende ten minste vijf jaar. Calcitonine, als SERMs, vermindert risico op botbreuken op de wervelkolom en wordt toegediend via injectie of als een neusspray. Bijwerkingen van calcitonine omvatten blozen, huiduitslag, misselijkheid, loopneus, rugpijn, hoofdpijn en bloedneus. Calcitonine kan ook helpen de pijn te verminderen na een acute fractuur, zegt Merck.