Niet-farmacologische interventies voor Alzheimer & # 039; s Disease

Niet-farmacologische interventies voor Alzheimer & # 039; s Disease

Hoewel medicijnen kunnen helpen verlichten en vertragen de progressie van de ziekte van Alzheimer, niet- farmacologische interventies ook een essentieel onderdeel van het helpen van een persoon blijven zo functioneel als ze kunnen. Interventies draaien rond de aanpak van het geheugen, cognitieve en gedragsmatige problemen en praktische zaken, zoals het behoud van de algemene activiteiten van het dagelijks leven, of ADL, die eten, wandelen, aankleden en toiletbezoek bevatten.

cognitieve therapie

Cognitieve therapie door getrainde professionals of verzorgers geleverd kan helpen patiënten de ziekte van Alzheimer. Therapiesessies kan enkele minuten duren tot een paar uur, en kan op een one-time of ad hoc basis of continue.

Cognitieve stimulatie omvat therapieën zoals werkelijkheid oriëntatie, die actueel discussiegroepen kunnen betrekken; validatie therapie, waarin een persoon wordt aangemoedigd om te praten over de problemen die zij ondervinden; en reminiscentie therapie, waarin mensen praten over hun verleden, naar aanleiding van foto's of voorwerpen. Een januari 2009 recensie door Bob Woods in de "Cochrane Database of Systematic Reviews," wijst erop dat onderzoek heeft aangetoond dat reminiscentie therapie heeft significante effecten op de klinische maatregelen van het geheugen, stemming en gedrags-functie.

Cognitieve revalidatie impliceert behandeling om het dagelijks functioneren te verbeteren. Deze therapieën kunnen bestaan ​​uit het gebruik van het geheugen hulpmiddelen zoals agenda's en kalenders, repetitieve aanleren van specifieke taken, het oplossen van problemen en het geheugen oefeningen. In zijn 2006 analyse van een aantal studies gepubliceerd in "Acta Psychiatrica Scandanavica," David Sitzer geeft aan dat deze therapieën kunnen verbeteren "cognitief functioneren, verbaal en visueel leren en ADL."

Oefening en Ergotherapie

Fysieke therapieën niet alleen steun algemene werking, maar ook helpen met cognitieve en gedragsproblemen.

Yves Rolland toont in een studie van 2007 in het "Journal of the American Geriatric Society" dat een oefening programma dat bestaat uit ten minste twee 1-uur durende sessies per week geleid tot een tragere afname van de ADL scores bij patiënten die de ziekte van Alzheimer. Verder, in een beoordeling van een aantal studies over oefentherapie gepubliceerd in 2006 in "Neuroscience en Biobehavioral Reviews," Laura Eggermont merkt op dat oefentherapie gecorreleerd met een positief effect op zowel de lichamelijke activiteit en "aandacht, geheugen, communicatie, executieve functies en wereldwijde geestelijk functioneren. "

Een rapport uit 2007 van Maria Valeria Baldelli in de "Archives of Gerontologie en Geriatrie" supplement toont aan dat een bezigheidstherapie programma dat tuinieren omvat, tekenen, koken en fysieke activiteiten zou kunnen leiden tot een aanzienlijke verbetering van gedragsproblemen, zoals agressie en agitatie, waardoor een verlaging in de noodzaak van psychiatrische medicijnen en fysieke fixatie.

Bescherming

Mensen met de ziekte van Alzheimer kan maatregelen nodig om ze te beschermen tegen mogelijke gevaren. De Alzheimer's Association raadt met rookmelders en brandblussers in een huis, het plaatsen van sloten op kasten en ovens, het veilig opslaan van gevaarlijke stoffen en apparatuur en het installeren van een walk-in douches en baden met een temperatuurregelaar en een antislip oppervlak.

Mensen met de ziekte van Alzheimer kan uit de buurt van waar ze wonen dwalen en moet een medische alert armband te dragen. Zorgverleners kunnen verminderen dwalen door actief te gaan voor een wandeling met de persoon als hij rusteloos lijkt of door het houden van hem bezig op andere manieren. Mensen met de ziekte vroege Alzheimer kan nog steeds in staat om te rijden, maar alleen met een andere persoon aanwezig zijn en als hun rijvaardigheid voortdurend geëvalueerd.