Niertumor Symptomen

Medisch Beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Niertumor Symptomen

Overzicht

Een niertumor is een massa van abnormale cellen die zich vormt in de weefsels van de nieren. Uw nieren bevinden zich aan beide zijden van je lichaam. Nier tumoren kunnen kwaadaardig of goedaardig zijn. Kleine niertumoren mag geen symptomen aanvankelijk veroorzaken. Groeiende goedaardige tumoren en kankercellen niertumoren echter uiteindelijk leiden tot symptomen die met de dokter moeten worden besproken.

Bloed in de urine

Als u een niertumor, kleine hoeveelheden bloed zullen waarschijnlijk worden uitgescheiden in de urine. Bloed in de urine - een symptoom genaamd hematurie - kan ertoe leiden dat uw urine tot bruin of de kleur van roest verschijnen. Als je bloed in de urine, contact op te nemen zo snel mogelijk uw arts. Dit verschijnsel komt vaak voor bij mensen met nierkanker, maar bloed in de urine kan ook duiden op een ander medisch probleem, zoals infectie.

Back Side of Pain

Als u een niertumor, kunt u milde tot ernstige pijn in je rug, direct boven de plaats van de aangetaste nier, of in uw kant. De pijn is waarschijnlijk constant te zijn, waardoor het ongemakkelijk voor u om te bewegen normaal. U kunt pijnlijke gevoel of pijn kunnen scherp zijn. Achter- en zijkant pijn kan zich verspreiden naar uw buikstreek. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot bijkomende symptomen zoals misselijkheid of maagproblemen. Mensen met nierkanker waarschijnlijk constipatie ook ervaring.

Klontjes of Mass

De tumor in de nier kan uiteindelijk groeien groot genoeg om te voelen als een klomp. Uw arts kan in staat zijn om een ​​verhoogde hobbel voelen wanneer ze drukt uw zij of onderrug. Een nier massa of knobbeltje kan tender om aan te raken en wordt waarschijnlijk in omvang toenemen verder als de tumor groeit.

Vermoeidheid of Weight Loss

Een niertumor kan ertoe leiden dat u moe. U kunt vinden dat je niet de energie om deel te nemen aan uw gebruikelijke activiteiten of dat u frequent dutjes nodig de hele dag om actief te blijven. Onbedoeld gewichtsverlies is een symptoom van een cancereuze niertumor. Het kan zijn dat de symptomen van lage rugpijn en misselijkheid een negatieve invloed hebben op uw normale eetlust, wat leidt tot een verminderde voedselconsumptie. Sommige mensen met niertumoren ook ervaring aanhoudende koorts in combinatie met de symptomen, die kan leiden tot een algemeen gevoel van ziekte.

andere wijzigingen

Een vrouw met een niertumor kan overmatige haargroei, riep hirsutisme, op het gezicht en het lichaam opmerken. Een mens kan ervaren zwelling in de aderen van een van de testikels. Huid kan op een bleke tint, de zogenaamde bleekheid nemen. Verminderde kwaliteit van de visuele waarneming bij zowel mannen als vrouwen met niertumoren is beschreven.