Newton & # 039; s Drie Wetten van Motie voor Volleybal

Newton & # 039; s Drie Wetten van Motie voor Volleybal

Hier is een leuke gedachte: volgende keer dat u de snelle actie van een volleybal wedstrijd, bedenkt hoeveel wetten van de fysica worden gedemonstreerd op de rechtbank. Bijvoorbeeld, elke beweging van de bal of de atleten illustreert een van de drie wetten van Newton van de beweging: inertie, versnelling en actie-reactie. Het toepassen van de principes van de fysica aan sport doet meer dan alleen zorgen voor een interessante rekenoefening. Deze analyses vormen de basis van biomechanica en sportwetenschappen en kan worden gebruikt om de sportieve prestaties te verbeteren.

Drie Wetten Plus One Force

Eerste wet van Newton, ook bekend als de wet van de traagheid, verklaart dat, tenzij ingewerkt door een kracht, zal een bewegingloze lichaam stil te blijven staan ​​of een bewegend lichaam zal blijven bewegen. De wet van versnelling, tweede wet van Newton, dat een verhoging van de snelheid van een bewegend object is recht evenredig met de uitgeoefende kracht en omgekeerd evenredig met de massa van het object. De derde wet, de wet van actie en reactie, stelt wanneer een object een kracht uitoefent op een ander object, het laatste object reageert met een gelijke kracht in de tegenovergestelde richting.

Een essentieel onderdeel betrokken bij deze wetten van de beweging wordt genoemd kracht, die trekt of duwt op een object en creëert beweging. Force is niet direct zichtbaar, maar wordt bepaald door de richting en afstand van een bewegend object verplaatst.

Inertia: Get a Move On

Een mooi voorbeeld van de wet van de traagheid kan worden gezien in een volleybal op het hoogste boog van toss van een server, dat moment wanneer de bal bijna onbeweeglijk. Het zal ofwel vallen recht naar beneden als gevolg van de zwaartekracht, of varen over het net van de kracht van een hand slaan het. In een voorbeeld van een bewegend object, een puntige volleybal beweegt in een vrij rechte lijn naar beneden, tenzij afgebogen door de kracht van het net, onderarmen ontvanger, blocker de handen of op de vloer.

Versnelling: Lichter is sneller

De wet van de versnelling komt in het spel elke keer dat een volleybal speler beweegt op het speelveld. Kleinere atleten zijn alerter op de baan, omdat hun lagere massa versnelt en vertraagt ​​sneller, dat is bijzonder kritisch op de verdediging. Zwaardere atleten hebben meer tijd nodig om in positie, of meer kracht in de benen om daar zo snel komen. Hoe sneller de arm swing, hoe meer kracht uitgeoefend op een puntige volleybal op het moment van contact.

Actie-Reactie: Gebruik de Kracht

De wet van tegenkrachten kan worden gezien wanneer volleyballers sprong van de vloer. De kracht van de voet naar beneden wordt tegengegaan door een tegengestelde, opwaartse kracht uitgeoefend door de vloer. Als de vloer niet hebben "terug te duwen," atleten niet kunnen de grond verlaten. De tegenkracht van de vloer, door de manier, is ook de reden waarom mensen krijgen pijnlijke voeten na een lange training en gekneusd van het raken van de vloer na een harde graven.