Neurologische schade veroorzaakt door gordelroos

Volgens de Centers for Disease Control, gordelroos treft ongeveer een miljoen mensen in de VS elk jaar. Deze pijnlijke huidaandoening kan oplossen op zichzelf, maar kan ook leiden tot ernstige complicaties, waaronder mogelijke neurologische schade, met name in mensen boven de leeftijd van 60 neurologische schade kan een tijdelijke symptomen, maar dit is niet altijd het geval. Ernstige complicaties veroorzaakt door gordelroos kan worden voorkomen door op zoek naar snelle medische aandacht en het nemen van preventieve maatregelen om uw risico op het krijgen van gordelroos te verlagen.

gordelroos Overzicht

Een shingles uitslag is gewoon de tweede presentatie van het virus dat waterpokken veroorzaakt. Iedereen die waterpokken eerder heeft gehad, is het risico op het krijgen van gordelroos, en het Nationaal Instituut voor Allergie en Besmettelijke Ziekten schat dat twee van de tien mensen die waterpokken hebben gehad uiteindelijk de shingles ten minste eenmaal. Na waterpokken symptomen verdwijnen, het varicella-zoster virus dat het veroorzaakt blijft sluimerde in het zenuwstelsel. Volgens de Mayo Clinic, is het onduidelijk wat de oorzaak van het virus reactiveren, maar het wordt vermoed dat als het lichaam ouder wordt, het immuunsysteem zwakker en daardoor gevoeliger voor gordelroos. Een shingles uitslag presenteert als clusters van waterige blaren die typisch slechts één kant van het lichaam, maar kan ook gordelroos uitbarsten in en rond het gezicht, ook.

postherpetische neuralgie

Postherpetische neuralgie is een aandoening die wordt veroorzaakt door schade aan de zenuwen als gevolg van gordelroos. Lang nadat de uitslag zelf is genezen, patiënten blijven ernstig ongemak ervaren, zoals de gestoorde zenuwen verkeerd signaal naar de hersenen dat de huid is het ervaren van pijn. Volgens de CDC, een op de vijf mensen blijven postherpetische neuralgie ervaren na gordelroos op te lossen, en de conditie de neiging vaker voor bij mensen die ouder zijn. Postherpetische neuralgie na gordelroos kan duren voor maanden of zelfs jaren.

Ramsay Hunt Syndrome

Wanneer shingles aanwezig aan de buitenzijde van het oor (binnen), in en rond de mond, en andere gebieden van het gezicht, nek en hoofdhuid, dit kan leiden tot een zeldzame aandoening genaamd Ramsay Hunt syndroom. Het varicella-zoster virus belemmert de zenuwen in het gezicht, waardoor gehoorverlies, duizeligheid en onevenwichtigheid en zelfs gezichtsverlamming. Het is van groot belang voor patiënten die mee gordelroos in dit gebied van het lichaam om snel medische hulp te zoeken tot neurologische schade die permanent kunnen worden voorkomen.

Getting Behandeling

Recept antivirale geneesmiddelen zoals acyclovir, valaciclovir en famciclovir kan de duur en de ernst van de symptomen aanzienlijk verminderen, indien een patiënt neemt ten minste 72 uur voor de uitslag barst tijdens het vroege stadium van gordelroos bij symptomen zoals pijn en tinteling in de huid eerst opgemerkt. Echter, kunnen patiënten die last heeft van ernstige symptomen, en vooral die met postherpetische neuralgie, aanvullende medische behandeling, met inbegrip van het gebruik van verdovende middelen, anti-epileptica of tricyclische antidepressiva nodig, om te helpen bij het beheren pijn.

Kunnen neurologische schade worden voorkomen?

Als je de waterpokken eerder hebt gehad, mag u niet in staat zijn om volledig te voorkomen dat het krijgen van de gordelroos, maar je kan aanzienlijk uw kansen op een uitbraak te verminderen. De CDC beveelt aan dat alle volwassenen in de leeftijd van 60, die geschikt zijn kandidaten ontvangen de gordelroos vaccin ongeacht of ze ooit hadden een gordelroos uitslag voor. Volgens een CDC, een klinische studie bij duizenden mensen boven de leeftijd van 60 geeft aan dat het exemplaar van gordelroos werd met de helft verminderd en postherpetische neuralgie met 67 procent. Het gordelroos vaccin is niet voor iedereen - die met bepaalde ziekten of een verzwakt immuunsysteem mag het niet, noch moeten vrouwen die zwanger zijn of die zwanger willen worden. Voor meer informatie over de gordelroos vaccin te lezen, zie de Resources link.