Nettle & amp; testosteron

Nettle & amp; testosteron

Puberteit bij mannen en vrouwen is deels te wijten aan de productie en afgifte van testosteron. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit hormoon ook geproduceerd door vrouwen, maar mannen produceren aanzienlijk meer testosteron dan vrouwen. Het Instituut voor Men's Health staat testosteron bij mannen is verantwoordelijk voor de regulering van seksueel gedrag, het verbeteren van de energie, het beheersen van stemming en tot ondersteuning van het lichaam in de spierontwikkeling. Vitaliteit Verjonging Clinic citeert een rapport van "Life Extension" magazine met vermelding van testosteron bij vrouwen helpt te stabiliseren seksuele libido, reguleren spierkracht en in stand houden van de botmassa. Hoewel de effectiviteit van de brandnetel op testosteron niveaus ter discussie wordt eerste onderzoek veelbelovend met betrekking tot het behoud van gezonde testosteronspiegel.

actieve verbindingen

Wetenschappers hebben die meer dan 50 verbindingen binnen brandnetel. Het type verbinding en concentratie van de verbindingen varieert afhankelijk van het gedeelte van de plant gebruikt. Sommige van de actieve verbindingen in netel omvatten planten- sterolen, oleanol zuur, acetylcholine, histamine, flavonolglycosiden en in totaal zes verschillende isolectins. Door deze verbindingen, wordt brandnetel traditioneel gebruikt voor de behandeling van benigne prostaathyperplasie, gewrichtspijn, urineweginfecties, tendinitis en hooikoorts.

Brandnetel en Testosteron

De zes isolectins gevonden in brandnetel is aangetoond dat testosteron remmen van binding met geslachtshormoon bindend globuline of SHBG, die verantwoordelijk is voor het handhaven van hormonale evenwicht in je lichaam. Zodra overmatige testosteron bindt aan SHBG, is niet biobeschikbaar te worden gebruikt door het lichaam, waardoor een vermindering van vrij testosteron niveaus veroorzaken. Vrij testosteron testosteron beschikbaar voor gebruik door het lichaam.

Volgens Rain Tree Nutrition Tropical Plant Database is brandnetel aangetoond dat de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron verlagen door remmen van de productie van een chemische stof verantwoordelijk voor de omzetting. Terwijl dihydrotestosteron komt van nature voor bij mannen als zij ouder worden, is deze vorm van testosteron gekoppeld aan haaruitval en prostaat weefselgroei bekend als goedaardige prostaathyperplasie. De echte effecten van dihydrotestosteron onder debat binnen de wetenschappelijke gemeenschap; Echter, de Duitse onderzoekers verslag in "Der Urologe A" brandnetel wortel extract kan gunstig zijn voor het verminderen van goedaardige prostaatvergroting symptomen en ernst zijn.

Dosering

De Universiteit van Maryland Medical Center suggereert consumeren brandnetel thee drie tot vier keer per dag. Om dit te doen, koken 2/3 kopje water en giet het kokende water over 3-4 theelepels. gedroogde brandnetel root of bladeren. Laat de thee te steil voor drie tot vijf minuten. Zeef en consumeren.

waarschuwingen

Terwijl het gebruik van brandnetel als veilig wordt beschouwd, kan dit kruid maagklachten, vochtretentie en menstruele cyclus verstoren. Zwangere en zogende vrouwen moeten niet consumeren brandnetel. Ernstiger, maar toch zeldzaam, bijwerkingen zijn erectiestoornissen en verminderde sperma tellen. Bespreek het gebruik van de brandnetel met uw arts voorafgaand aan het starten van een suppletie routine - vooral als u momenteel medicijnen in op recept.