Nestle cacaopoeder Nutritional Facts

Nestle cacaopoeder Nutritional Facts

Nestle cacaopoeder, een natuurlijke, ongezoet cacaopoeder, komt uit de cacaobonen van de Theobroma cacao plant. Cacao vaste stoffen verwijderd uit de cacaoboter deel van de bonen worden verwerkt tot een fijn ongezoet, bitter smakende poeder. Dit poeder bevat zeer weinig vet, een kleine hoeveelheid vitaminen en mineralen, enkele chemische stimulerende middelen, antioxidantia en een intense chocoladearoma goed geschikt voor brownies, koekjes en cakes.

Dik

Hoewel hele cacaobonen bevatten ongeveer 50 procent vet, zijn ongeveer 75 procent van deze vetten verwijderd tijdens het maken van cacaopoeder. Een eetlepel van Nestle cacaopoeder bevat slechts 0,5 gram vet. De belangrijkste soorten vet in cacaobonen zijn de verzadigde vetzuren, palmitinezuur en stearinezuur, en in mindere mate, de enkelvoudig onverzadigde vetzuren, oliezuur.

koolhydraten

Cacaobonen bevatten koolhydraten. Sommige van deze koolhydraten in de vorm van voedingsvezels en sommige zijn eenvoudige suikers. Voedingsvezels helpt voorkomen of te verlichten constipatie en kan ook een rol spelen bij het verlagen van uw risico op diabetes en hart-en vaatziekten. Nestle cacaopoeder bevat 3 g totaal koolhydraten, 1 g die voedingsvezels. Dit is gelijk aan ongeveer 6 procent van uw totale aanbevolen dagelijkse inname van vezels, en slechts ongeveer 1 procent van uw totale aanbevolen dagelijkse inname van koolhydraten.

antioxidanten

Antioxidanten zijn chemicaliën die de oxidatie van andere verbindingen voorkomen. Oxidatie produceert "vrije radicalen" moleculen die chemische reacties waarbij DNA en cellulaire schade kan leiden. Hoewel de oxidatie van nature voorkomt, roken, slechte voeding, blootstelling aan de zon of andere UV-straling kan zowel het bedrag van de oxidatie en de daaruit voortvloeiende schade die optreedt verhogen. Antioxidant-rijke voedingsmiddelen helpen verlichten oxidatie schade. Cacaopoeder, zoals Nestle's cacaopoeder bevatten aanzienlijke niveaus van anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen. De polyfenolen in cacaopoeder worden flavonoïden genoemd en omvatten catechines, epicatechins en procyandins. Flavonoïden zijn specifiek te vinden in de magere gedeelten van de cacaoboon waaruit Nestle cacaopoeder is afgeleid. Flavonoïden is aangetoond dat het vermogen van het bloed verlagen laten stollen verminderen van het risico op beroerte en hartaanvallen.

Stimulerende middelen

Nestle cacaopoeder bevat drie chemische stimulerende middelen: fenylethylamine, theobromine en cafeïne. Fenylethylamine is er een lichte antidepressivum, verhogen de niveaus van serotonine, een laag die worden aangetroffen in mensen met een depressie. Theobromine en cafeïne verhogen de alertheid en hebben een mild vochtafdrijvend effect. Al deze stoffen kan leiden tot migraine als ze bloedstroom in de hersenen veranderen. Echter, de hoeveelheid cafeïne in cacao is veel minder dan in koffie, thee en cola.

Vitamines en mineralen

Nestle cacaopoeder bevat een kleine hoeveelheid van verschillende vitaminen en mineralen. Meer vitaminen en mineralen worden opgenomen in de cacaobonen, maar tijdens het proces van het maken poeder, veel van deze vitaminen en mineralen worden verwijderd. Een eetlepel van Nestle cacaopoeder bevat ongeveer 7 mg calcium, 27 mg magnesium, 40 mg fosfor en ongeveer 82 mg kalium. Het bevat ook een kleine hoeveelheid thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en vitamine B6, en 2 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer.