Negatieve effecten van gewichtsverlies op het menselijk lichaam

Negatieve effecten van gewichtsverlies op het menselijk lichaam

Als je overgewicht of obesitas zijn, wordt het gewichtsverlies meestal aangemoedigd, omdat het risico van hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, hart-en vaatziekten, gezamenlijke en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker vermindert. Voor de meeste mensen, kan gewichtsverlies geleidelijk en zonder noemenswaardige complicaties tot stand worden gebracht. Snel gewichtsverlies of gewichtsverlies verband met zeer caloriearme diëten kan echter nadelige gevolgen hebben.

Achtergrond

Uw arts kan gewichtsverlies aanraden als je met overgewicht of obesitas zijn, zoals gekenmerkt als een body mass index van meer dan 25. Body mass index (BMI) is een formule die uw lengte en gewicht gebruikt om te bepalen of uw gewicht te laag is, binnen de gezonde range of overgewicht of obesitas. Als uw BMI 25 of hoger is, zal uw arts waarschijnlijk adviseren een calorie-arm dieet van ongeveer 1200 calorieën per dag.

galstenen

Zeer caloriearme diëten, of VLCDs, hebben betrekking op de consumptie van 800 calorieën of minder en worden alleen aanbevolen voor matig tot ernstig zwaarlijvige patiënten. Dit leidt tot een gewichtsverlies van ongeveer 3 tot 5 pond per week. Volgens de Cleveland Clinic, snel gewichtsverlies vermindert het vermogen van de galblaas om gal en resultaten krimpen tot een verhoogd risico van de vorming van galstenen. Het risico van deze bijwerking kan worden verminderd door het verliezen van gewicht langzamer. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat het risico van galstenen ook verhoogd bij obesitas.

Slechte voeding

Gewichtsverlies diëten die een voedselgroep of één soort voedsel te benadrukken kan leiden tot een slechte voeding. Een dieet dat koolhydraten voorkomt, bijvoorbeeld, zal de inname van oplosbare vezels, vitamine C, antioxidanten en vele andere vitaminen in groenten en fruit te verminderen. Slechte voeding kan leiden tot verhoogde gevoeligheid voor infecties als verzwakte botten en zelfs psychische problemen. Dit effect kan worden vermeden door het aanhouden van een dieet dat een grote verscheidenheid van voedingsmiddelen met mate dan strikt vermijden van een of meer voedsel groepen bevat.

overwegingen

Terwijl gewichtsverlies negatieve effecten kan hebben, kunnen ze grotendeels worden voorkomen door vast te houden aan een goed uitgebalanceerd dieet dat volle granen, fruit, groenten, vetarme zuivelproducten en mager vlees benadrukt. Het consumeren van deze voedingsmiddelen met mate en het vermijden van verzadigd vet en suikerhoudende bewerkte voedingsmiddelen kan u helpen geleidelijk aan gewicht te verliezen en het optimaliseren van uw gezondheid. Als u problemen met uw gewichtsverlies, het raadplegen van een voedingsdeskundige kan u helpen uw dieet te optimaliseren en eventuele nadelige effecten te vermijden. Daarnaast is er een psycholoog of psychiater die is gespecialiseerd in eetstoornissen moeten worden betrokken als u een geschiedenis van dit probleem en proberen om gewicht te verliezen.