Negatieve effecten op de gezondheid van paddestoelen

Negatieve effecten op de gezondheid van paddestoelen

Champignons zijn een populaire aanvulling op vele gerechten, salades en sauzen, of diende gebakken alleen als bijgerecht. Niet alle paddestoelen veilig zijn om te eten, met verschillende mogelijke negatieve neveneffecten. Specialty paddestoelen zijn verkrijgbaar bij uw lokale kruideniers. Deze paddestoelen worden commercieel geteeld en veilig is voor menselijke consumptie wordt beschouwd, maar sommigen ernstige bijwerkingen veroorzaken als u allergisch of ze besmet zijn.

Voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging is een negatief neveneffect van champignons besmet met Campylobacter jejuni, een bacterie die aanwezig is op de commerciële teelt van champignons kan zijn. Verkeerde reiniging of kookmethodes, kruisbesmetting van andere dierlijke voedingsmiddelen of oneigenlijk pasteurisatie kan de oorzaak van bacteriële besmetting, volgens Al Wagner met de Texas Agricultural and Mechanical College. Als je toevallig paddenstoelen die zijn besmet met de Campylobacter jejuni bacteriën eten, is het misschien misselijkheid, diarree of buikkrampen veroorzaken. Deze bacteriestam is gevoelig voor extreme kou en droogte.

Dood

-Winkel gekocht paddestoelen zijn over het algemeen veilig om te eten, zolang je niet allergisch, maar wilde paddestoelen kunnen dodelijk zijn. Veel wilde paddestoelen lijken op eetbare paddestoelen, zoals champignons of cantharellen, maar zijn giftig en kan dodelijk zijn als je ze eet. Plukken van wilde paddestoelen voor consumptie is riskant en niet aanbevolen, waarschuwt de Bluebonnet Master Gardener Association in het februari 2007 nummer van "The Blooming News." Deadly paddenstoelen - zoals de amanitas, valse Morel en kleine bruine champignons - mag niet worden gegeten.

Psychose

Een soort paddestoel - psilocybine of paddo's - kunnen hallucinaties, waanvoorstellingen of irrationeel gedrag, verstoord zicht veroorzaken of geluid percepties, dissociatie van mensen of omgeving en psychose, neemt nota van de National Institute on Drug Abuse. Psilocybine oorzaken veranderde perceptie 20 minuten na inname, en de gevolgen kan duren tot zes uur. Psilocybine wordt gegeten of gedronken in een thee. Het veroorzaakt ook negatieve fysische effecten, zoals spierzwakte, slaperigheid, misselijkheid, braken en ataxie. Het bezit van paddo's is illegaal in de VS

Allergische reactie

Sporen geproduceerd door sommige paddestoelen kan leiden tot extreme allergische reacties bij sommige mensen. Sommige mensen zouden kunnen hebben schimmel allergieën die worden veroorzaakt door het eten van paddestoelen. Paddestoel sporen, ook wel schimmelsporen, worden vrijgegeven in de lucht in een vochtige omgeving en kan allergische reacties veroorzaken. Schimmel allergieën kunnen infecties van de luchtwegen, astma of longziekte veroorzaken. Om deze reden, de federale staat en regelgeving inzake vorm en kwaliteit van de binnenlucht aanwezig zijn.