Negatieve effecten op de gezondheid van Central Air Conditioning

Negatieve effecten op de gezondheid van Central Air Conditioning

Centrale airconditioning wordt gebruikt in huizen en bedrijven over de hele wereld, maar veel van de centrale air & # 039; s negatieve gevolgen krijgen weinig erkenning. Centrale airconditioning is essentieel in warme klimaten en maakt de zomer meer comfortabel. Echter, centrale airconditioning bepaalde gezondheidsproblemen verergeren en vervuilen de lucht met organische deeltjes. Er is zelfs graag de verspreiding van de ziekte, volgens de National Institutes of Health.

Verergert Respiratory Voorwaarden

Centrale airconditioners te creëren condens op de koelspiralen en lekbakken die kunnen groeien micro-organismen en schimmels, volgens de augustus 2004 "International Journal of Epidemiology." Deze worden verspreid door het hele huis door de centrale airconditioning ventilatiesysteem. Mensen die lijden aan astma, bronchitis of andere aandoeningen van de luchtwegen kan ernstige longinfecties, kortademigheid, piepende ademhaling of andere ernstige reacties, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

De CDC merkte ook op dat de schimmel van het centrum van airconditioners kan invloed hebben op gezonde individuen, waardoor een piepende ademhaling, hoesten en de bovenste luchtwegen symptomen.

Indoor luchtvervuiling

De Environmental Protection Agency (EPA) waarschuwt dat binnenshuis luchtverontreinigende stoffen groter dan vervuilde lucht buiten zou kunnen zijn. Omdat mensen een meerderheid besteden van hun tijd binnenshuis, dit verhoogt het risico factoren voor mensen met ademhalingsproblemen en hart- en vaatziekten. Centraal air-conditioning units, volgens de EPA, kan indoor verontreinigende stoffen, zoals bacteriën, schimmels, meeldauw, virussen, pollen en huidschilfers van dieren verspreiden. Buitenlucht is noodzakelijk om de hoeveelheid luchtverontreinigende stoffen verminderen in de woning. Centrale luchteenheden brengen geen frisse lucht in het huis, en daarom zijn ze niet helpen de concentraties van verontreinigende stoffen binnenshuis verminderen.

verspreid Disease

Centraal air-conditioning is gekoppeld aan de verspreiding van veteranenziekte & rsquo; ziekte op een Memphis, Tenn., ziekenhuis, volgens de februari 1980 nummer van het "New England Journal of Medicine." Een airco koeltoren bleek L. pneumophila in het water te hebben. Luchtinlaten in de buurt van de extra koeltoren verspreiding van de ziekte, die wordt veroorzaakt 44 mensen ziek worden met de veteranenziekte & rsquo; ziekte.

Kan Oorzaak Workplace Ziekte

In een studie gepubliceerd in het 19 augustus 2004, "International Journal of Epidemiology," mensen die werken in kantoorgebouwen met centrale airconditioning hadden meer symptomen van de ziekte dan mensen die niet werken in gebouwen met centrale lucht. De symptomen waren hoofdpijn, vermoeidheid, irritatie van de slijmvliezen, ademhalingsmoeilijkheden en huidirritaties. De studie merkt op dat een waarschijnlijke verklaring is centrale airconditioning ventilatiesystemen verspreid verontreinigende stoffen in de lucht.

De EPA wijst erop dat & ldquo; Sick Building Syndrome & rdquo; verwijst naar de symptomen die gepaard gaan met een groot aantal mensen ziek in een gebouw, maar toen ze het gebouw te verlaten, hun symptomen verdwijnen. De ziekten kunnen worden veroorzaakt door een slechte airconditioning ventilatiesystemen.