Navigatie-instrumenten gebruikt door de eeuwen heen

Navigatie-instrumenten gebruikt door de eeuwen heen


De mens heeft gebruikt vele hulpmiddelen en methode om zijn weg te vinden sinds de geboorte van de mensheid. Deze tools zijn manieren om te vertellen richting, lengte, diepte en tijd om te helpen bij het in kaart brengen van gebieden om anderen te helpen om hun weg te vinden opgenomen. De systemen zijn meer geavanceerde loop der jaren met de invloed van nieuwe technologieën.

lead Line

Het eerst gebruikt door de oude Egyptenaren porren een stok in het water om de diepte te vinden en te voorkomen dat de grond lopen, werd de stand lijn verder ontwikkeld met behulp van een gewogen touw om veel grotere diepten te beoordelen. Het touw werd gekenmerkt om de diepte snel en gemeten in vademen tonen. De bodem van het lood werd uitgehold, zodat een klodder dierlijk vet kunnen worden opgenomen die zou halen puin van de bodem te laten zien wat de boot vaart voorbij.

Kompas

Een kompas is een apparaten die een gemagnetiseerde naald die het noorden over een windroos met vermelding van de verschillende richtingen de punten drijvende gebruikt. Het kompas geëvolueerd van apparaten zoals de magneet eeuwenlang gebruikt door de Chinezen en andere apparaten met behulp van magnetische naalden. Kompassen worden nog steeds gebruikt in de hele wereld om richting te vinden als je geen andere richting indicatoren, zoals op zee, in de lucht of onder water.

Ka-Mal

Ontwikkeld door de Arabieren om te zien hoe ver ze waren vanaf een bepaald punt, de Ka-Mal was een stuk hout opgehangen aan een stuk touw. De navigator waargenomen de horizon aan de onderkant van het hout en Polaris bovenaan. Als alles een rij was het schip op het juiste moment om te zetten naar de haven. Er werd een gat in het midden van het hout waardoor een koord is bevestigd. Een knoop in het touw, geplaatst tussen de tanden van de navigator, zou dan het opzetten van de juiste verhouding van de afstand van het oog, en een aanpassing van de horizon en Polaris. Verschillende knopen werden gebruikt voor verschillende havens op en neer de oostelijke scholen Arabië en Oost-Afrika.

log

De log werd in het verleden gebruikt om de snelheid van een vaartuig te bepalen. Het ging gooien iets over de boeg van het schip en te meten hoe lang het duurde om de achtersteven van het schip te komen. Het kennen van de lengte van het schip de navigator kan dan berekenen hoe snel het schip ging. Dit werd later verder ontwikkeld door het Engels, met behulp van een stuk hout op een gemeten spoel om snelheden te meten en berekenen nautische afstanden.