Natural Hay Fever Relief

De term "hooikoorts" is nogal een raadsel, want het is niet echt veroorzaakt door hooi, en de symptomen niet zijn koorts. De officiële term voor hooikoorts is "allergische rhinitis", die betrekking heeft op allergische reacties, meestal met inbegrip van niezen, nasale ontsteking en jeukende ogen. Experts geloven dat de term "hooikoorts" is ontstaan ​​toen de meeste mensen leefden rond boerderijen en waren geneigd om allergische reacties tijdens het hooi oogstseizoen te ontwikkelen. Er zijn een aantal effectieve natuurlijke remedies u kunt deelnemen om te voorkomen en genezen van hooikoorts.

Over Hay Fever

Wanneer u allergenen inademt, ze snel het land op het slijmvlies in de neusholte. Vervolgens het allergeen sensoren in cellen geven overvloedige inflammatoire stoffen zoals histamine, leukotriënen en prostaglandinen. Deze chemicaliën kunnen een loopneus, sinus congestie, waterige ogen en jeuk in je neus, ogen en oren veroorzaken. Andere minder vaak voorkomende symptomen zijn verstopte oren, keelpijn, hoesten en gezwollen ogen.

Soorten Hay Fever

Er zijn twee hoofdtypen van hooikoorts:

Seizoensgebonden allergische rhinitis, die optreedt bij mensen die allergisch zijn voor pollen van grassen, onkruid en bomen. De lente en de zomer is meestal wanneer de symptomen staking, omdat de pollen in de lucht hebben de neiging te stijgen tijdens deze seizoenen. Allergische rhinitis, die het hele jaar door kan optreden. De triggers zijn meestal huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren.

Natuurlijke Remedies tov vorig Drugs

Het nemen van conventionele geneesmiddelen kunnen helpen snel repareren van je hooikoorts; Maar het maakt ook je nieren harder werken. Daarnaast hebben de meeste allergie medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Bijvoorbeeld, antihistaminica verdikken het slijm in je neusholte, en ironisch dat je neus een perfecte plek voor bacteriën om te groeien en zich verspreiden maakt. Nasale corticosteroïden sprays kan soms leiden tot een branderig of stekend gevoel in je neus, of zelfs een bloedneus. Decongestiva, welke medicijnen gebruikt voor het krimpen van de nasale bloedvaten en verminderen van de hoeveelheid vloeistof in de neus zijn, helpen niet helemaal met niezen en jeuk van de neus en kan slapeloosheid, angst en onregelmatige hartslag veroorzaken.
Natuurlijke remedies, aan de andere kant, niet leiden tot ernstige bijwerkingen en kan bijdragen aan de versterking van uw immuunsysteem, waardoor het aan allergenen vechten door zelf.

Diëten en Supplementen voor Hay Fever

Quercetine. Dit is een plantaardige flavonoïde met anti-inflammatoire eigenschappen. Het werkt door het houden van mestcellen van het vrijgeven van inflammatoire chemische stoffen zoals histamine, leukotriënen en prostaglandine. U kunt quercetine capsules nemen als een dagelijkse aanvulling, of voeg meer citrusvruchten, thee en boekweit aan uw dieet. Nemen quercetine, echter slechts een preventieve strategie.

Brandnetel. Dr. Robert Rountree, een holistisch arts en co-auteur van het boek Immunotics, suggereert dat het nemen van brandnetel capsules kan helpen om de symptomen van hooikoorts onder controle. Volgens recent onderzoek, zijn de symptomen meest verlicht door brandnetel capsules niezen en jeukende ogen.

Vetzuren. Oliën hoog in gamma-linoleenzuur (GLA), zoals borage en zwarte bessen zaad olie, zijn extrememly gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts. Ze kunnen de ontsteking te verminderen en het verminderen van de algehele allergische reacties. Dr. Rountree beveelt aan dat allergische individuen te nemen 300 mg van borage en zwarte bessen zaad olie per dag.

neus wassen

Aangezien hooikoorts wordt veroorzaakt door allergenen ademde in de neus, spoelen die allergenen uit je neus een paar keer per dag kan het probleem op te lossen en een aanzienlijke verbetering van uw neus hygiëne. Er zijn verschillende manieren om dit te doen het gemakkelijkste waarvan een zoutoplossing nasale spray. Experts zeggen echter dat deze werkwijze de neusholte niet zo goed kan reinigen als netipot en nasale irrigator.

De neti pot is uitgegroeid tot een populaire neus-wash apparaat vanwege zijn eenvoud en lage prijs. Het heeft de vorm van een lamp van Aladdin's met een spie. Doe zout water in de pot, kantel je hoofd een beetje naar een kant, ademen door je mond, giet het water in een neusgat, en laat het water komen uit het andere neusgat.

Een nasale irrigator is eigenlijk een waterpik met een speciale nasale adapter. Er wordt gezegd dat de meest effectieve neus wassen apparaat, als het kan spurt uit zout water bij 20 pulsen per seconde en grondig verjagen hardnekkig slijm in de neusholte. Giet de zoutoplossing in het water reservoir, pas de druk op de irrigator op de laagste stand, mager over een wastafel, steek de punt van de neus-adapter in uw neusgat en laat het water uit het andere neusgat.

Saline Oplossing voor nasale Wash

Deze zoutoplossing formule wordt aanbevolen door Dr. Robert Rountree: Meng ¼ theel. zeezout met 4 oz. warm water. Goed roeren. Dan voeg 1/8 theelepel. bakpoeder.