Myelodysplastisch syndroom & Zwangerschap

Myelodysplastisch syndroom is een groep van zeldzame bloed aandoeningen waarbij het beenmerg niet goed functioneert. Deze aandoeningen hebben een hoog risico op een meestal fatale vorm van leukemie. Myelodysplastisch syndroom is het meest frequent voor bij mensen boven de 50 jaar, en minder dan 25 gevallen zijn gemeld bij zwangere vrouwen.

symptomen

Het meest voorkomende symptoom van myelodysplastisch syndroom lage niveaus van rode bloedcellen (anemie), die symptomen van vermoeidheid en zwakte of geen symptomen kunnen hebben. Andere myelodysplastisch syndroom symptomen kunnen bleke huid, blauwe plekken en ongewone bloeden omvatten.

complicaties

Zwangere vrouwen met myelodysplastisch syndroom kan een vermindering van alle soorten bloedcellen (pancytopenie), waaronder rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes ontwikkelen.

Behandeling

Zwangere vrouwen met de aandoening te doen over het algemeen goed bij het ontvangen van de standaard therapie voor myelodysplastisch syndroom, dat is bloed en bloedplaatjes transfusies.

leukemie Risk

Zwangerschap mag niet leiden tot myelodysplastisch syndroom om vooruitgang te boeken met de leukemie, volgens een studie gepubliceerd in de kwestie van de Leukemie Research maart 2002.

Waarschuwing

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd lenalidomide (Revlimid) in 2005 voor de behandeling van een bepaald type myelodysplastisch syndroom. Echter, deze drug is vergelijkbaar met thalidomide, bekende ernstige aangeboren afwijkingen.