Multifocale Motorneuropathie Treatment

Multifocale motorische neuropathie (MMN) wordt beschouwd als een progressieve spierziekte, volgens de National Institute of Neurological Disorders, dat de spieren van het lichaam, in het bijzonder handen oorzaken, te verzwakken en atrofie gevolg van een tekort in het immuunsysteem. Meestal zal deze voorwaarde enerzijds niet beide gericht, zodat deze tekortkoming in het algemeen uitgesproken wordt, vooral bij het vergelijken van de ene kant naar de andere. Wanneer iemand lijdt aan multifocale motorische neuropathie, er zijn een paar vormen van behandeling die kunnen helpen met deze aandoening.

intraveneuze immunoglobuline

Een vorm van behandeling voor multifocale motorische neuropathie omvat intraveneuze toediening van immunoglobuline, die antilichamen in het bloed. Aangezien multifocale motorische neuropathie wordt gekarakteriseerd als een "immuun-gemedieerde aandoening", aldus John Hopkins, het stimuleren van het immuunsysteem van een persoon door het gebruik van immunoglobuline behandeling van de aandoening en geeft de meeste kracht om de aangedane hand. Deze vorm van behandeling inhoudt systematische injecties van immunoglobuline gedurende een periode die zal worden gevolgd door een reeks van aan te houden doseringen.

cyclofosfamide

Terwijl de meest voorkomende behandeling van multifocale motorische neuropathie meestal inhoudt intraveneus immunoglobuline, hebben een aantal mensen positieve resultaten van het gebruik van cyclofosfamide, een immunosuppressivum gebruikt voor vele auto-immuunziekten gezien. Deze medicatie verandert de manier waarop je immuunsysteem reageert op deze bijzondere voorwaarde, de bestrijding van de zwakte en potentiële atrofie, die vaak wordt geleverd met multifocale motorische neuropathie.

azathioprine

Sommige mensen zouden een verbetering van spierkracht en beweging door het gebruik van azathioprine, een immunosuppressieve voor vele auto-immuunziekten zijn. Net als cyclofosfamide, azathioprine verandert de manier waarop uw immuunsysteem zal reageren op de motor neuropathie multifocale. Met deze wijziging, kunt u een verbetering in zowel kracht en de beweeglijkheid van de hand te zien.

corticosteroïden

Als u geen positieve resultaten van beide intraveneus immunoglobuline of immunosuppressieve therapie (met cyclofosfamide of azathioprine) te zien, kan uw arts het gebruik van steroïden te proberen, meer in het bijzonder corticosteroïden, voor de behandeling van multifocale motorische neuropathie. Deze vorm van behandeling behandelt krachtdadig de ontsteking die de aandoening gepaard kan gaan; Deze vorm van behandeling is niet zo effectief als intraveneuze immunoglobuline of cyclofosfamide en wordt zelden op zichzelf gebruikt. Soms heeft men ook een daling in kracht om de aangedane hand van de toediening van steroïden.

zonder behandeling

Een andere vorm van behandeling die kan worden ingewonnen als lijden aan multifocale motorische neuropathie is geen behandeling. Soms is deze bijzondere voorwaarde is zo mild dat de zwakte is geen probleem, en geen behandeling nodig is, volgens het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen. Uw arts zal een kijkje nemen op uw klachten naar gage of behandeling nodig is. Vanaf daar blijft u check-ups krijgen om de toestand te kijken. Wanneer de symptomen verergeren, kan uw arts dan besluiten om een ​​van de vormen van behandeling reeds vermeld aanraden. Dat gezegd zijnde, niet alle mensen met multifocale motorische neuropathie zal verslechteren in conditie.