Motiveren van een Teen Met Monetaire & amp; materiaal Beloningen

Motiveren van een Teen Met Monetaire & amp; materiaal Beloningen

of een nog grotere beloning - - de volgende keer ook al is het verleidelijk om uw tiener jongen geld bieden voor het afwerken van huiswerk of het kopen van je dochter nieuwe schoenen toen ze passeert haar chemie-test zou kunnen zijn, kan uw kind meer van hetzelfde verwachten. Hoewel uw tiener waarschijnlijk is ingegeven door materiële beloningen of monetaire geschenken, kan het beter zijn om een ​​gezonde arbeidsethos inboezemen zodat uw tiener voelt een intrinsieke behoefte om te slagen.

voordelen

Een tastbare beloning, zoals contant geld of een geschenk, kan een zeer effectieve korte termijn motivator. Als het aanbieden van uw tiener een auto te kopen als hij zijn cijfers houdt en beveiligt deeltijdwerk motiveert hem naar school werk te doen en vul bij sollicitaties, is het misschien de moeite waard om een ​​dergelijke beloning te overwegen. Een financiële of materiële beloning bereidt hem voor de "echte wereld", waar hard werken heeft de neiging om worden beloond met cash bonussen of verhogingen van loon.

nadelen

Terwijl je zou denken beloningen voor te bereiden hem voor volwassen leven, zou hij niet de ontwikkeling van de interne motivatie om een ​​goede baan te doen voor zijn eigen voordeel. Extrinsieke beloningen zoals geld of een nieuw paar dure schoenen geven u enige controle over het gedrag van uw tiener - in ieder geval tot ze verdienen hun beloning - maar ze leren niet uw tiener om intrinsieke beloningen, zoals een gevoel van trots op te waarderen hard werken of een gevoel van verantwoordelijkheid en prestatie, als psycholoog en auteur Dr. Carl Pickhardt legt in zijn mei 2010 "Psychology Today" artikel "Surviving (van uw kind) adolescentie."

alternatieven

Hoewel het moeilijk te geloven kan zijn, is het zeer onwaarschijnlijk dat uw tiener is ongemotiveerd, Pickhardt suggereert. Hij is waarschijnlijk gewoon gemotiveerd door verschillende dingen dan je wilt hem. Hij is waarschijnlijk zeer gemotiveerd om tijd door te brengen met vrienden, naar muziek luisteren of speel een favoriete sport, dus je kunt de dingen die hij heeft om hem te motiveren gebruiken. Als hij wil zijn geliefde gitaar te oefenen, moet hij zijn kamer schoon te houden, het maken van zijn bed en neem de prullenbak. Uw woorden zijn ook een sterke motivators. Looft zijn goede gedrag of hard werken. Als al het andere faalt, kan je motiveren met negatieve gevolgen, zoals een verlies van de mobiele telefoon privileges voor een week, als hij er niet in slaagt om zijn huiswerk te voltooien.

Wanneer Beloon

Als onderzoekers van de University of Chicago ontdekte, testscores aanzienlijk toenemen als leerlingen een geldelijke beloning worden aangeboden net voordat ze een gestandaardiseerde test te nemen en zij ontvangen de beloning direct nadat ze klaar zijn. Uw tiener zou zijn college voorbereidende testen meer serieus te nemen als u flash een kernachtige $ 50 briefje voor zijn ogen vlak voordat hij de test, maar je moet het meteen aan hem te geven, nadat hij klaar is. Vertraagde bevrediging minder motivatie voor hem zijn. Ook al heb je niet moet vertrouwen op financiële of materiële prikkels de hele tijd, kunnen ze effectief zijn als spaarzaam gebruikt. Je zou een spaarrekening te openen en vragen hem om een ​​deel van zijn uitkering of inkomsten storten. Dit leert hem om geld te besparen en te voorkomen dat impulsaankopen, zoals Kiplinger Personal Finance verslagen.