Mood Swings en Diet

Mood Swings en Diet

Je voelt je waarschijnlijk een beetje schuldig als je een hamburger eten, wetende dat het vlees is slecht voor je hart. Het blijkt dat voeding van invloed op je mentale en emotionele gezondheid, ook. Voeding en lichamelijke gezondheid integraal gebonden. Het kiezen van eieren over havermout bij het ontbijt kan u helpen bepalen of u een zonnige regeling behouden of zijn humeurig voor de rest van de dag.

De kracht van koolhydraten

Een chocolate chip cookie niet alleen goed smaken; het eigenlijk verandert je neurochemie. Massachusetts Institute of Technology onderzoeker Judith Wurtman vond dat koolhydraten stimuleren de productie van een feel-good hormoon serotonine. Serotonine signaleert je hersenen dat je vol zijn na een maaltijd en regelt uw humeur. Vrouwen zijn meer afhankelijk van koolhydraten voor serotonine productie dan mannen, omdat zij hebben een lagere serotonine overall, aldus Wurtman. Een andere groep, die Wurtman dubs "koolhydraat cravers," nodig heeft om een ​​bepaalde hoeveelheid koolhydraten consumeren om emotioneel gezond te voelen. Als ze koolhydraten met vet of eiwit te vervangen, carb cravers voelen zich vaak lusteloos, prikkelbaar, chagrijnig en apathisch.

Kiezen wijselijk

Een matige tot hoge-koolhydraten dieet kan u helpen om een ​​positieve kijk te houden, maar het is belangrijk om de juiste koolhydraten te eten. Beth Kitchin, assistent-professor
aan de Universiteit van Alabama in afdeling Nutrition Sciences Birmingham, adviseert volle granen zoals bruine rijst, volkoren brood en pasta, en havermout, evenals vezelrijke, zetmeelrijke groenten, zoals bonen en erwten. Volle granen en voedingsvezels zijn essentieel voor de darmen en de cardiovasculaire gezondheid en kan helpen bij het afvallen. Ten minste drie van je dagelijkse porties van koolhydraten moeten omvatten volle granen; sparen suikerhoudende, verfijnd gebak voor incidentele lekkernijen.

Good Mood Food

Een tekort aan omega-3 vetzuren, die in vette vis zoals zalm en bepaalde planten, vlees en notenolie, geassocieerd met depressie, impulsief gedrag en een algehele negatieve stemming. Veel mensen consumeren een overmaat aan omega-6 vetzuren, gevonden in eieren, pluimvee en andere producten, die omega-3 vetzuren te overmeesteren, meldt Sarah-Marie Hopf in Dartmouth University. Andere tekorten aan micronutriënten, waaronder thiamine, foliumzuur en ijzer, kan een negatieve invloed hebben op de mentale en emotionele gezondheid. Als je stemmingen vaak oscilleren, overleg dan met uw arts over het verbeteren van uw dieet of het nemen van een voedingssupplement.

nadelige op dieet

Hoe je eet is net zo belangrijk als wat je eet. Crash en jojo-dieet vaak het opzetten van een ongezonde patroon beperking en depressie. Je geobsedeerd calorieën en maaltijden, dan voel angstig, boos en depressief over de voeding en je lichaam. Binge eating is een manier van omgaan met de angst, wat leidt tot gevoelens van schuld, wroeging en zelfhaat. U op te lossen om opnieuw te proberen en start de hele cyclus vanaf het begin. Een paar kilootjes gewichtsverlies kan uw stemming in het kort, wat de daaropvolgende crash erger maakt verheffen. In plaats van een dieet, kiezen voor een gezonde voeding en levensstijl aan stemmingswisselingen verbannen.