Moet ik me zorgen maken over Occasional Wheezing?

Bij het ademhalen moeilijk wordt, met de luchtwegen ontstoken of gevuld met slijm, lucht is niet in staat om snel en geruisloos voorbij. Het resultaat is een fluiten of een hoge toon, piepende ademhaling. De oorzaken kunnen zowel kleine of tekenen van een gevaarlijke medische aandoening.

minor Wheezing

Een infectie die het strottenhoofd en de luchtpijp veroorzaakt te zwellen kunt uw luchtwegen verstopt raken en resulteren in een piepende ademhaling. Om de ernst van af en toe een piepende ademhaling te bepalen, er rekening mee als u extra symptomen. Bijvoorbeeld, als je een simpele verkoudheid en een warm drankje of hoesten neiging om de piepende ademhaling te verlichten, is het waarschijnlijk niet ernstig te zijn. Echter, als je een koorts, moeite met uw adem te hebben of het produceren van geel of groen slijm u bronchitis of longontsteking te hebben, en het is belangrijk om uw arts te zien. een bezoek aan een arts of het ziekenhuis spoedeisende hulp.

Piepen bij astma

Piepende ademhaling en andere ademhalingsproblemen zijn gemeenschappelijke voorwaarden van astma, waarbij de luchtwegen vernauwen en vul met slijm dat belemmert de ademhaling. In astma, kan u ook hoesten of voelen beklemming op de borst of kortademigheid. Een astma aanval kan ernstig zijn en in sommige gevallen zelfs fataal. Als je al weet dat je astma hebt, dan is de kans groot dat je piepende ademhaling is meer dan af en toe, en zal de arts de medicijnen te verstrekken om te helpen beheersen.

Andere ernstige aandoeningen

Naast longontsteking en bronchitis, andere ernstige aandoeningen die piepende ademhaling omvatten chronische obstructieve longziekte (COPD); longkanker, die meestal ook omvat chronische hoesten en heesheid; gastro-oesofageale reflux ziekte die gal om terug te keren in de slokdarm veroorzaakt; en congestief hartfalen. Als je kort van adem voelen, snel ademen van de pijn op de borst of andere hartproblemen; je voeten of benen zwellen; of het gepiep gebeurt wanneer je inademt (in plaats van bij het uitademen), kunt u uw arts of bel onmiddellijk de hulpdiensten. Bovendien, als u denkt dat een persoon (vaak een kind) is iets gevaarlijks ingeademd in hun longen, onmiddellijk een arts raadplegen.