Moet ik krijg je een Longboard of een Ripstik?

Moet ik krijg je een Longboard of een Ripstik?


Een longboard en een Ripstik zijn beide vergelijkbaar met een skateboard. Hoewel ze hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken, ze zijn totaal verschillend. Leer zo veel als je kunt alvorens te beslissen welke een te kopen. Enkele belangrijke factoren om te overwegen: Wat u zult gebruiken en hoe veilig het is om te gebruiken.

longboard Beschrijving

Een longboard is een langere versie van een skateboard en is verkrijgbaar in verschillende vormen, met inbegrip van pijlstaarten en platte neus rijders. Longboards zijn gemaakt van hout of composiet materialen, hebben vier wielen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met de meeste meten tussen de 35 en 59 inch. Longboards worden vaak gebruikt voor downhill racen, racen door middel van cursussen of transport, en worden vaak vergeleken met surfen, of in longboard lingo, "cruisen op beton." Kwaliteit longboards kost ongeveer $ 130, maar minder dure modellen zijn beschikbaar.

Ripstik Beschrijving

Een Ripstik of caster board, heeft twee wielen en is bedoeld voor iedereen ten minste acht jaar oud. Het is een kruising tussen een skateboard en een snowboard, maar het belangrijkste verschil is de draaiende dek en 360-graden geneigd caster trucks, die helpt met de wendbaarheid van de Ripstik's. Andere functies zijn onder meer spiked tractie pads, een staart en kick kick neus en een concave dek platform. Ripstiks kosten tussen de $ 100 en $ 140.

Longboard voors en tegens

Een longboard is stabiel, waardoor u een comfortabele rit. Het gewicht van de longboard's betekent meer momentum, zodat u verder roll met een enkele druk. Afhankelijk van het soort longboard die u gebruikt, kun je race over kegels op cursussen, rijden langs bergwegen en trucs uit te voeren vergelijkbaar met degenen die je kunt doen op een korte skateboard.

Hoewel het gewicht van een longboard geeft je meer momentum, het maakt ook een longboard minder geschikt voor vele trucs. Ook zijn grote omvang vereist waaraan de renner bezit meer vaardigheid en kracht om de longboard manoeuvreren. Bovendien kunnen minder ervaren rijders hebben het moeilijk afrijden heuvels bij hoge snelheden en fouten kunnen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Het grootste gevaar voor elke renner is een 'Shimmy, "waarbij het longboard snel begint te slingeren van links naar rechts. Tot slot worden longboards verboden in veel openbare gebieden als gevolg van het risico op het verwonden van voetgangers of beschadigen van eigendommen.

Ripstik voors en tegens

Een Ripstik, die een 220-pond gewicht van de berijder capaciteit heeft, stelt u in staat om te zetten of te versnellen zonder te duwen door simpelweg de overdracht van uw gewicht. U kunt verder te gaan met behulp van een draaiende beweging in plaats van het duwen van de grond. Een Ripstik wielen en voorzien van wielen zorgen voor een vlotte rit op vrijwel elk type ondergrond en de 360-graden geneigd caster trucks bieden een carving vermogen, of manier van draaien, net als een snowboard.

Het nadeel van een Ripstik is dat het moeilijk te beheersen zijn. Ook een Ripstik is niet geschikt als u wilt trucs. Ripstik wielen slijten snel uit en je kunt niet rijden het op natte of rotsachtige ondergrond.