Mocht bloedsuikerspiegel bij zwangere vrouwen lager dan normaal?

Mocht bloedsuikerspiegel bij zwangere vrouwen lager dan normaal?

Zwangerschap is een vrolijke tijd wanneer u alle veranderingen te ontdekken uw lichaam ondersteunt om een ​​gezonde baby te creëren. Sommige veranderingen zijn leuk om naar te kijken, zoals uw steeds groeiende buik. Anderen zijn niet zo aantrekkelijk en kan zelfs gevaarlijk worden - zoals een verandering in uw bloedsuikerspiegel. Zwangere vrouwen moeten hun bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden om de normale ontwikkeling van uw kind aan te moedigen.

Normaal bloedsuikerspiegel

De aanbeveling van de American Diabetes Association's voor het categoriseren van de bloedsuikerspiegel voor niet-zwangere volwassenen valt uiteen in drie verschillende categorieën: normaal, verminderde en diabetische. Controleren van de bloedsuikerspiegel is over het algemeen gedaan nadat u gevast gedurende minstens 8 uur. Normale glucoseniveaus liggen tussen 70 en 99 mmol / L - millimol per liter. U kan worden gediagnosticeerd met pre-diabetes als uw nuchtere bloedsuikerspiegel maatregelen 100-125 mmol / L. Je bent gediagnosticeerd met diabetes als twee afzonderlijke nuchtere glucose tests wijzen niveaus van 126 mmol / l of hoger.

Glucose in Zwangerschap

Uw glucosespiegels tijdens de zwangerschap moet iets lager dan normaal, maar de "normale zwangerschap" aanbod varieert een beetje onder de beoefenaars. De Ohio State University richtlijnen voor de bloedsuikerspiegel bij zwangere vrouwen aanbevolen niveaus 60-95 mmol / l bij het ontwaken, dat is iets lager dan de ADA de "normale" van 70 tot 99. Bloedsuiker lezingen 2 uur na het eten die onder 120 mmol / L aanvaardbaar zijn voor zwangere vrouwen, terwijl niet-zwangere volwassenen 'glucosetolerantie normaal wordt beschouwd bij 140 mmol / l of lager. De ADA staat dat uw bloedsuikerspiegel tijdens de zwangerschap zwangerschapsdiabetes kan aangeven of uw tolerantie maatregelen tussen 130 en 140 / mmol / L 1 uur na het drinken van een "glucose load" - een suikerhoudende drank gebruikt tijdens de zwangerschap routine screenings.

risico's

Toezicht op uw bloedsuikerspiegel om uw niveaus aan de lage kant van normaal te houden is het belangrijk tijdens de zwangerschap om gezondheidsrisico's voor u en uw baby te verminderen. Hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot pre-eclampsie, een vorm van zwangerschap geïnduceerde hoge bloeddruk die gevaarlijk zijn voor zowel u als uw baby kan zijn. Baby's van moeders die slecht gereguleerde zwangerschapsdiabetes hebben meer kans om groter te zijn, en kunnen onderontwikkelde longen. Je baby kan ook een hoger risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes later in het leven als je een hoge bloedsuikerspiegel ervaren tijdens de zwangerschap; sommige baby's geboren uit moeders met zwangerschapsdiabetes baby's hebben een lager dan normale gevoeligheid voor insuline ook.

leuke weetjes

Uw slaapgewoonten kan voorspellen of uw bloedsuiker hoog oplopen tijdens de zwangerschap. Northwestern University onderzoekers, onder leiding van Dr Francesca Facco, meldde in juni 2009 dat zwangere vrouwen die minstens drie nachten per week snurken hebben een hoger risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes dan degenen die niet snurken. Het verband tussen de twee schijnbaar ongelijksoortige gebeurtenissen is onduidelijk, maar Facco's team theorizes dat wanneer je snurkt, uw bloeddruk stijgt, wat kan leiden tot andere veranderingen in je lichaam, met inbegrip van een toename van de ontsteking. De ontsteking en metabole veranderingen die optreden in je lichaam kan het risico op het ontwikkelen van diabetes te verhogen.